Cookie- og privatlivspolitik


Buskrydder vs. græstrimmer - sådan vælger du rigtigt!

Buskrydderen er det helt rette våben til den evige kamp imod vildtvoksende og sejt ukrudt. Men kan du se forskel på en buskrydder og en græstrimmer? Vi klæder dig på, så du vælger helt rigtigt!


Buskrydder

Buskrydder eller græstrimmer, de to populære havemaskiner ligner hinanden til forveksling, men når de fleste små og spinkle græstrimmere bliver markedsført som værende buskryddere, gælder det om at være vågen ved havelågen. Ellers er du chanceløs i kampen.

Buskrydder

Buskrydderen er et relativt stort og tungt stykke værktøj med to håndtag, som holdes fast med en bæresele. På de fleste buskryddere kan du skifte mellem to slags klinger, den mest almindelige slags grove nylontråd, og så en fast kniv til de hårdeste modstandere.

Prisniveauet på buskryddere
Buskryddere findes i flere prisklasser, hvor de benzindrevne er billigst og fås fra cirka 600 kroner. Vil du have en buskrydder, der kører på batteri, ender prisen i nærheden af 2.000 kroner – her skal du være opmærksom på, at de billigste el-buskryddere leveres uden batteri og oplader, hvor udgiften så kommer oven i.

Fordelen ved den el-drevne buskrydder er, at den er lettere at håndtere og bære rundt på. Ulempen er så, at batteriet kræver jævnlig opladning. I virkeligheden er det en rigtig god idé at investere i et ekstrabatteri til buskrydderen, når du køber den. Den benzindrevne buskrydder, som du kan se på billedet herunder, kan i skrivende stund købes for lidt under 1.200 kroner via dette link. Buskrydderen på benzin er det helt ideelle våben, hvis du skal i krig mod en enorm mængde ukrudt, for så snart den løber tør for benzin, kan du bare fylde noget nyt på.

Buskrydder, benzindrevet, i den billige ende.

Græstrimmer - buskrydderens lillebror

En græstrimmer, eller kanttrimmer som den også kaldes, er det perfekte redskab til at lave flotte kanter omkring græsplæner. Den vejer meget mindre end buskrydderen og kan typisk også betjenes med en enkelt hånd. Størstedelen af græstrimmerne klipper græs med en nylonsnor, men der findes også andre systemer, som klipper ved hjælp af små plastikknive.


Græstrimmer

Prisniveauet på græstrimmere
Ligesom med buskryddere findes der græstrimmere i alle prisklasser, de er dog markant billigere. I de fleste byggemarkeder kan du finde en buskrydder, der får strøm via en ledning, til omkring halvanden hundrede kroner, og de billigste batteridrevne koster fra omkring 400 kroner.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os