Cookie- og privatlivspolitik


Badeværelse

side 1 af 15
 • Få en timeløn på 10.000 kroner

  Få en timeløn på 10.000 kroner

  06/2017 En årlig besparelse på mellem 5.000 og 20.000 kroner, er værd at overveje. Tjek dit toilet allerede i dag, og se om du kan spare tusindvis af kroner.

  Sværhedsgrad 1/4
 • 10 hemmelige tips til badeværelset

  10 hemmelige tips til badeværelset

  04/2017 Se, hvordan den erfarne prof gør arbejdet lidt nemmere med sine 10 hemmelige tips til badeværelset. Gør det nemmere, hurtigere og spar på pengene!

 • BADEVÆRELSE: 4 Nem væg til vask og toilet

  15/09 VIDEO: Hvordan får man bygget en væg med indbygget cisterne og væghængt toilet og håndvask? Det spørgsmål vil håndværkeren her give et svar på. På denne prøveopstilling vil han vise, hvordan det kan lade sig gøre at bygge væggen op på mindre end en halv dag.

 • Badeværelse: Lav en enkel hjørnehylde

  Badeværelse: Lav en enkel hjørnehylde

  15/09 VIDEO: Du kan nemt sætte hylder op i et vådrum uden at skulle bore hul gennem fliser og vådrumsmembran.

 • BADEVÆRELSESMØBLER: Brug vådrumsplade som bordben

  BADEVÆRELSESMØBLER: Brug vådrumsplade som bordben

  13/09 VIDEO: En nem, hurtig og sikker måde at lave bordben på i badeværelset er ved at bruge vådrumsplader. Vi ønsker en sluthøjde på 90 cm, hvilket der afsættes et mål på. Herfra trækker vi tykkelsen af bordpladen, der senere skal lægges oven på benene, og ender derfor med en højde på bordbenene på 77,5 cm.

 • GUIDE: Sådan bliver flisegulvet perfekt

  GUIDE: Sådan bliver flisegulvet perfekt

  15/2016 Gode forberedelser og en række vigtige valg sikrer dig mod alle de klassiske dumheder og vand de gale steder, når du lægger fliser på gulvet i badeværelset.

  Sværhedsgrad 2/4
 • BADEVÆRELSESMØBLER: Lav en nem nagerække

  BADEVÆRELSESMØBLER: Lav en nem nagerække

  13/09 VIDEO: Har du et stykke træ tilovers, fx som her et stykke bordplade, så er det nemt og hurtigt at lave en knagerække. Skal den bruges i badeværelset, er det vigtigt at vælge et stykke træ, som kan tåle vand. Her bruger vi et stykke nyatoh-bordplade.

 • BADEVÆRELSESMØBLER:Lav et bord med vask i vådrumsplade

  BADEVÆRELSESMØBLER:Lav et bord med vask i vådrumsplade

  13/09 VIDEO: Skal du bruge et bord med vask på specialmål, kan du nemt selv fremstille det ved at bruge vådrumsplader. Her har vi taget en 100 mm tyk wediplade, hvor vi vil placere vasken 40 cm fra pladens ene ende.

 • Er DIT badeværelse vådrumssikret?

  Er DIT badeværelse vådrumssikret?

  15/2016 Indrømmet. Vådrumssikring er ikke verdens mest spændende emne ... Til gengæld er det VIGTIG viden, for det kan gå grueligt galt, hvis du ikke kender reglerne!

 • BADEVÆRELSESMØBLER:4 Enkel spejlvæg

  BADEVÆRELSESMØBLER:4 Enkel spejlvæg

  13/09 VIDEO: I stedet for at sætte spejlet op på fliserne i badeværelset vil fagmanden her vise, hvordan man kan montere spejl, tandkrusholdere og sæbeskål på en træplade og hænge den op i badeværelset. Derved undgår man at skulle bore flere steder i flisevæggen og får samtidig lidt træmiljø, der nemt kan skiftes ud, i badeværelset.

side 1 af 15


Byg nyt badeværelse eller renovere

Vi viser dig, trin for trin, hvordan du selv bygger et nyt badeværelse eller renoverer det gamle. Du kan hente hjælp til både små og store projekter på dit badeværelse. Du kan fx få vejledning til, hvordan du bygger en brusekabine i gasbeton, skifter en vandhane, renser et stoppet afløb, undgår fugt og skimmelsvamp, skifter fuge eller skifter fliser på dit badeværelse


Vådrumssikring af badeværelse

Inden du begynder at bygge et nyt badeværelse, skal du have styr på byggereglementet. Der stilles forholdsvis store krav til vægkonstruktion, overflader og materialer, der anvendes i et badeværelse. Væggene i et badeværelse påvirkes af vand, og du skal derfor anvende godkendte materialer til en vådrumssikring.

Fliser er også fantastiske i et badeværelse. Men fliser og fuger kan ikke garantere, at vandet ikke trænger ud i væggene og gulvet. Derfor skal du lukke af med en sej, vandtæt vådrumsmembran, før du klæber fliserne op. Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis der opstår fejl på dit badeværelse. Du kan orientere dig om gældende love og regler her på siden, eller teste din viden om renovering af badeværelset.


Byggematerialer til badeværelse

Du kan bygge vægge, brusekabine og badeværelsesmøbler i lette materialer som gasbeton eller wediplader. Vælger du plader i gasbeton, får du et alsidigt byggematerialer, der er fleksibelt og let at skære til. Det går hurtigt at bygge med pladerne, for de stables blot oven på hinanden med lim imellem. Der er også flere forskellige muligheder, når det gælder efterbehandling af vægge i gabeton.

Vi viser dig, hvordan du spartler overfladen og maler den, pudser væggen og beklæder den med fx fliser. Du kan også bruge wediplader, som er nemme at håndtere. Et oplagt gør det selv materiale til byggeri i badeværelset. Og så er de oven i købet vådrumssikre. Læs mere om wedi-plader i badeværelset.


Renovering af badeværelse

Et slidt, grimt og tilkalket toilet kan virkelig være frastødende. En udskiftning af et sådant med en moderne og vandbesparende model kan hurtigt og effektivt forvandle badeværelset. Da der er vand involveret, og et toilet godt kan synes både tungt og besværligt at håndtere, tænker mange, at det nok er en opgave for professionelle. Men tværtimod er det faktisk ret let selv at skifte toilet, når bare du ved, hvordan det skal gribes an.

Vi viser dig hvordan du skifter det gamle toilet ud - fx til et populært væghængt toilet. Du kan også læse mere om, hvordan du skifter håndvask, maler eller udskifter fliser, løse fuger og klinker, så du undgår fugtskader i brusekabinen. Lige så vigtigt er det, og at du sikrer, at ventilationen virker, så der ikke kommer fugt og skimmel i dit badeværelse.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os