Cookie- og privatlivspolitik


Undgå dug med spejlvarme

Når du har været i bad, dugger spejlet. Og det er vældigt irriterende. Men det kan undgås ved at montere varme bag spejlet.


På badeværelset her er der gjort plads i fliserne til spejlet, og fagmanden har lavet en papskabelon, der passer præcist til hullet. Skabelonen kan afleveres til glarmesteren, så spejlet passer helt nøjagtigt. På denne væg er der påklistret et lag pvc, som skal fjernes, inden varmelegemet sættes op. På den måde komme spejlet til at være i samme plan som flisevæggen, hvilket giver en flot finish.

Fagmanden skærer et område ud, der er lidt større end det varmelegeme, der skal sættes op. Han bruger en hobbykniv og eventuelt en hammer og et gammelt stemmejern til at løsne pvc’en. Når pvc’er er fjernet, sættes varmelegemet op. Det er en varmemåtte til strøm i stil med dem, der også benyttes til gulvvarme. Måtten er ganske nem at placere, da nettet med ledningerne er selvklæbende. Der bores to huller med et 10 mm bor. Det er her, ledningerne skal trækkes igennem. Du må ikke selv tilslutte varmemåtten. Det skal gøres af en autoriseret elektriker.

Når alle ledningerne er godt af vejen, smøres nettet over med fliseklæber, så ledningerne netop dækkes – og ikke mere. Her skal du være forsigtig, så du ikke beskadiger nettet. Når klæberen først tørrer, er den med til at fordele varmen fra nettet til spejlet. Der, hvor ledningerne går igennem væggen, monterer håndværkeren midlertidigt et par brædder, der holder de to ledninger ind i fliseklæberen, mens den tørrer. Næste dag er klæberen hærdet, og de to brædder kan igen fjernes. Spejlet er kommet fra glarmesteren, så nu smøres der en hurtighærdende fliserklæber op. Med en 4 mm tandspartel kæmmes klæberen op, så massen bliver ens fordelt. Spejlet skal sættes op med det samme. Og med et stort spejl som dette er det nødvendigt med to mand.

Spejlet trykkes ind i fliseklæberen og justeres, så det sidder med samme fugeafstand hele vejen rundt. I bunden understøttes der med et par kiler i fugen, så spejlet ikke synker, inden klæberen er tør.Til slut fuges der omkring spejlet med den samme farve fugemasse, som er brugt til flisevæggen.Brug til sidst et vådt filtpudsebræt, så fugen bliver helt glat og pæn. Nu sidder spejlet fast og dugger aldrig mere.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os