Cookie- og privatlivspolitik


Mal de gamle fliser i badeværelset

Du kan godt male de gamle fliser i dit badeværelse, men det er langtfra al maling, der kan bruges. Den bedste maling til det brug er bådmaling. Den er udviklet til at tåle vand i store mængder.


Det kan være svært at finde bådmaling i de gængse byggemarkeder, så derfor må du ofte ty til bådudstyrsforretninger. Her kan de til gengæld også kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige maling til dit badeværelse.

Du skal både bruge en tokomponent grunder og en tokomponent maling. En tokomponent maling betyder, at der tilsættes en hærder til malingen. Her vil fagmanden vise dig, hvordan han maler rødbrune fliser hvide. Først skal fliserne renses med grundrens og vand og med et antikalkmiddel, hvis der er kalk på. Slut altid rengøringen af med helt rent vand, og lad fliserne tørre, inden du går i gang med grunderen.

Denne grunder skal fortyndes med ca. 10 procent hærder. Maleren bruger rørepinden til at afsætte målet med.Rør godt og grundigt, og fortynd malingen en smule med den fortynder, som producenten anbefaler. Malingen skal rulles på. Brug en af de fine korthårede ruller, eventuelt mohairulle. Gennemvæd rullen godt med malingen, og rul den i et tyndt lag på fliserne.

Mal altid i begge retninger, så er du sikker på, at der ikke kommer helligdage. Når grunderen er tør, skal fliserne slibes let med meget fint sandpapir, fx korn 240. Bagefter skal fliserne tørres helt af for støv med en fugtig klud. Når du køber tokomponent maling, får du den i to dåser. En med selve lakken og en med hærderen. Når du blander de to dåser sammen, får du den rigtige færdigblandede lak.

Når du har du først har blandet de to produkter, skal blandingen anvendes inden for to timer. Ellers størkner den ganske enkelt i bøtten. Vi har i mellemtiden grundmalet hele badeværelset og er nu klar til at give flisevæggene en flot og holdbar gang lak. Husk også at rense fugerne grundigt, inden du smører grundmalingen på.

Når du maler med tokomponent maling, skal du have åndedrætsværn på og sørge for god udluftning. Fagmanden starter med at dække fugerne grundigt. Derefter ruller han malingen på – igen med en korthåret mohairrulle. Der skal både rulles på langs og på tværs, så du er sikker på, at malingen dækker helt.

Når malingen er tør og gennemhærdet, hvilket godt kan tage et par døgn, kan du roligt benytte brusebadet igen. Malingen holder længe, og det er blevet meget nemmere at gøre badeværelset rent – ikke mindst i fugerne.

Relaterede artikler

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Teak stole med læder sæder, lak eller olie

Hej forumHar brug for hjælp til at liste ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os