Cookie- og privatlivspolitik


Brug vådrumsplade som bordben

En nem, hurtig og sikker måde at lave bordben på i badeværelset er ved at bruge vådrumsplader. Vi ønsker en sluthøjde på 90 cm, hvilket der afsættes et mål på. Herfra trækker vi tykkelsen af bordpladen, der senere skal lægges oven på benene, og ender derfor med en højde på bordbenene på 77,5 cm.

Fra dette punkt laves der en vandret streg ved hjælp af et vaterpas langs hele væggen. Der skal monteres tre ben, og med vaterpasset streger tømreren op på væggen, hvor det første ben skal placeres.

Det næste ben placeres i midten og så videre.Inden du skærer pladerne til, bør du sikre dig, at gulvet er plant. Det er det, så nu skæres den første plade til.Skær nogle gange med en hobbykniv, så der er lavet et spor.

Herefter kan du bruge en almindelig håndsav til at skære pladen igennem med. Pladerne er 80 mm vandfaste wediplader, der er godkendt til brug i vådrum. På samme måde skæres de næste to ben ud og stilles op langs væggen.

Pladerne kan ikke stå af sig selv, men der findes specielle vinkelbeslag, der skrues fast i væggen. Der skal et beslag i både top og bund. Nu kan pladen lægges op til vinklerne, og med en tømmervinkel kontrolleres det, at pladen står vinkelret på væggen.

Slår du en streg langs pladen, ved du, hvor der skal lægges en stribe klæbe og tætnings-masse. Pladen lægges oven i limen og presses ind i vinkelbeslagene på væggen. Det er en god idé lige at kontrollere, at pladen stadig står i en ret vinkel på væggen.

På samme måde limes og fastgøres de andre to plader.Oven på benene ligger vi en stribe klæbemasse. Og der smøres også en stribe på væggen. På toppen af benene skal der nemlig lægges en bordplade med indbygget vask, som også er lavet i wediplader.

Bordpladen presses godt ned i klæbemassen, og så skal det bare have lov at tørre.Ved at benytte disse vådrumsplader kan du nemt og enkelt bygge et solidt bordarrangement.

Relaterede artikler

 • BADEVÆRELSE: 4 Nem væg til vask og toilet

  15/09 VIDEO: Hvordan får man bygget en væg med indbygget cisterne og væghængt toilet og håndvask? Det spørgsmål vil håndværkeren her give et svar på. På denne prøveopstilling vil han vise, hvordan det kan lade sig gøre at bygge ...

 • Badeværelse: Lav en enkel hjørnehylde

  Badeværelse: Lav en enkel hjørnehylde

  15/09 VIDEO: Du kan nemt sætte hylder op i et vådrum uden at skulle bore hul gennem fliser og vådrumsmembran.

 • BADEVÆRELSESMØBLER: Lav en nem nagerække

  BADEVÆRELSESMØBLER: Lav en nem nagerække

  13/09 VIDEO: Har du et stykke træ tilovers, fx som her et stykke bordplade, så er det nemt og hurtigt at lave en knagerække. Skal den bruges i badeværelset, er det vigtigt at vælge et stykke træ, som kan tåle vand. Her bruger vi et ...

 • BADEVÆRELSESMØBLER:Lav et bord med vask i vådrumsplade

  BADEVÆRELSESMØBLER:Lav et bord med vask i vådrumsplade

  13/09 VIDEO: Skal du bruge et bord med vask på specialmål, kan du nemt selv fremstille det ved at bruge vådrumsplader. Her har vi taget en 100 mm tyk wediplade, hvor vi vil placere vasken 40 cm fra pladens ene ende.

 • BADEVÆRELSESMØBLER:4 Enkel spejlvæg

  BADEVÆRELSESMØBLER:4 Enkel spejlvæg

  13/09 VIDEO: I stedet for at sætte spejlet op på fliserne i badeværelset vil fagmanden her vise, hvordan man kan montere spejl, tandkrusholdere og sæbeskål på en træplade og hænge den op i badeværelset. Derved undgår man at skulle ...

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os