Cookie- og privatlivspolitik


Lav en nem nagerække

Har du et stykke træ tilovers, fx som her et stykke bordplade, så er det nemt og hurtigt at lave en knagerække. Skal den bruges i badeværelset, er det vigtigt at vælge et stykke træ, som kan tåle vand. Her bruger vi et stykke nyatoh-bordplade.

Knagerækken skal være 40 cm lang, og fagmanden har valgt, at bredden skal være den samme som en af stavene i bordpladen. Han måler ud til tre knager. En i midten og en i hver side – 7 cm inde.

For at sikre sig at knagerne kommer til at sidde på en ret linje, måler han tre ens mål ud fra bordkanten. Til knager vælger han at bruge 10 mm dyvler, og derfor vælger han også et 10 mm dyvelbor til at lave hullerne med.

For at tøj eller håndklæder ikke skal falde ned, skal knagerne stikke en smule skråt opad. For at få den samme skrå vinkel på alle tre knager bruger han en almindelig vinkel og en smigvinkel.

Ved at lægge smigvinklen op ad vinklen kan han nu indstille, hvor skråt knagerne skal sidde. Ved at flugte boret på boremaskinen med smigvinklen kan han nu bore et skråt hul i den rigtige vinkel.

På samme måde kan han bore de to andre huller i den rigtige vinkel. Hullerne bores 1 centimeter dybe. Når hullerne er boret, sættes der lige en dyvel i hvert hul, så vi er sikre på, at hullerne passer.

Knagerækken skal nu saves ud af bordpladen, og til det bruger fagmanden en dyksav og en føringsskinne. Føringsskinnen lægges præcist op langs kanten af den stav, fagmanden har udvalgt, og på den måde skærer saven nøjagtigt langs stavens kant, mens det 3 mm savspor skæres af den del, der ikke skal bruges.

Føringsskinnen skal altid ligge på det materiale, der skal bruges. Da det imidlertid ikke kan lade sig gøre i den anden side, bliver fagmanden nødt til at markere, hvor saven skal skære, for ikke at skære noget af staven.

Den markering skal altså være 3 mm inde på det stykke, der ikke skal bruges. Nu skærer saven nøjagtigt langs stavens ene side. Til slut er det bare at save pladen over på tværs.

Du kan evt. lige pudse savsporet over med et stykke sandpapir korn 120. Dyvlerne trykkes i, og knagerækken er færdig. Du kan evt. slutte af med at give den en gang træolie, så der kommer mere glød i træet.

Relaterede artikler

 • BADEVÆRELSE: 4 Nem væg til vask og toilet

  15/09 VIDEO: Hvordan får man bygget en væg med indbygget cisterne og væghængt toilet og håndvask? Det spørgsmål vil håndværkeren her give et svar på. På denne prøveopstilling vil han vise, hvordan det kan lade sig gøre at bygge ...

 • Badeværelse: Lav en enkel hjørnehylde

  Badeværelse: Lav en enkel hjørnehylde

  15/09 VIDEO: Du kan nemt sætte hylder op i et vådrum uden at skulle bore hul gennem fliser og vådrumsmembran.

 • BADEVÆRELSESMØBLER: Brug vådrumsplade som bordben

  BADEVÆRELSESMØBLER: Brug vådrumsplade som bordben

  13/09 VIDEO: En nem, hurtig og sikker måde at lave bordben på i badeværelset er ved at bruge vådrumsplader. Vi ønsker en sluthøjde på 90 cm, hvilket der afsættes et mål på. Herfra trækker vi tykkelsen af bordpladen, der senere skal ...

 • BADEVÆRELSESMØBLER:Lav et bord med vask i vådrumsplade

  BADEVÆRELSESMØBLER:Lav et bord med vask i vådrumsplade

  13/09 VIDEO: Skal du bruge et bord med vask på specialmål, kan du nemt selv fremstille det ved at bruge vådrumsplader. Her har vi taget en 100 mm tyk wediplade, hvor vi vil placere vasken 40 cm fra pladens ene ende.

 • BADEVÆRELSESMØBLER:4 Enkel spejlvæg

  BADEVÆRELSESMØBLER:4 Enkel spejlvæg

  13/09 VIDEO: I stedet for at sætte spejlet op på fliserne i badeværelset vil fagmanden her vise, hvordan man kan montere spejl, tandkrusholdere og sæbeskål på en træplade og hænge den op i badeværelset. Derved undgår man at skulle ...

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os