Cookie- og privatlivspolitik


Lav et bord med vask i vådrumsplade

Skal du bruge et bord med vask på specialmål, kan du nemt selv fremstille det ved at bruge vådrumsplader. Her har vi taget en 100 mm tyk wediplade, hvor vi vil placere vasken 40 cm fra pladens ene ende.

Målene på vasken streges op ved hjælp af et vaterpas, og du kan lave vasken i præcis den størrelse, du ønsker. Pladerne er nemme at bearbejde. Her bruger vi en almindelig håndsav, der ubesværet saver sig gennem pladen.

Når der er savet ud til vasken, skal pladen vendes om, så bagsiden vender opad. På hele bagsiden af pladen fuges der en klæbemasse på. Det er en speciel klæbemasse, der købes sammen med pladerne.

Oven på den 10 mm tykke plade lægges der nu en 20 mm plade, der på den måde bliver bund i vasken. Du skal lægge pladen ret præcist med det samme, da den stærke klæber er meget hurtigttørrende. Når de to plader ligger præcist oven i hinanden, presses de godt sammen.

For at få et fald i vasken laver vi fire smalle striber på hver 2 cm. Med så tynde striber bør du skære for med en hobbykniv, inden de saves ud. Så undgår du, at de flosser. Striberne tilpasses, så der kan ligge en liste hele vejen rundt i bunden af vasken.

Den skal fastgøres med samme klæber, som der blev brugt til at lime de to plader sammen med. Når vasken senere bliver spartlet og beklædt med fliser eller mosaikstifter, vil vandet naturligt søge ned mod midten, hvor afløbet skal placeres.

Tømreren benytter et 40 mm kopbor, hvilket passer til de fleste gængse afløb. Som hovedregel skal der altid bores fra begge sider for at opnå et pænt resultat.Vaskebordet er færdigt og skal nu fuges og beklædes med de fliser, man måtte ønske sig.

Relaterede artikler

 • BADEVÆRELSE: 4 Nem væg til vask og toilet

  15/09 VIDEO: Hvordan får man bygget en væg med indbygget cisterne og væghængt toilet og håndvask? Det spørgsmål vil håndværkeren her give et svar på. På denne prøveopstilling vil han vise, hvordan det kan lade sig gøre at bygge ...

 • Badeværelse: Lav en enkel hjørnehylde

  Badeværelse: Lav en enkel hjørnehylde

  15/09 VIDEO: Du kan nemt sætte hylder op i et vådrum uden at skulle bore hul gennem fliser og vådrumsmembran.

 • BADEVÆRELSESMØBLER: Brug vådrumsplade som bordben

  BADEVÆRELSESMØBLER: Brug vådrumsplade som bordben

  13/09 VIDEO: En nem, hurtig og sikker måde at lave bordben på i badeværelset er ved at bruge vådrumsplader. Vi ønsker en sluthøjde på 90 cm, hvilket der afsættes et mål på. Herfra trækker vi tykkelsen af bordpladen, der senere skal ...

 • BADEVÆRELSESMØBLER: Lav en nem nagerække

  BADEVÆRELSESMØBLER: Lav en nem nagerække

  13/09 VIDEO: Har du et stykke træ tilovers, fx som her et stykke bordplade, så er det nemt og hurtigt at lave en knagerække. Skal den bruges i badeværelset, er det vigtigt at vælge et stykke træ, som kan tåle vand. Her bruger vi et ...

 • BADEVÆRELSESMØBLER:4 Enkel spejlvæg

  BADEVÆRELSESMØBLER:4 Enkel spejlvæg

  13/09 VIDEO: I stedet for at sætte spejlet op på fliserne i badeværelset vil fagmanden her vise, hvordan man kan montere spejl, tandkrusholdere og sæbeskål på en træplade og hænge den op i badeværelset. Derved undgår man at skulle ...

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Vandskuring omkring pejseindsats

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os