Cookie- og privatlivspolitik


Anneks

 • Byg et anneks i moduler

  Byg et anneks i moduler

  14/2013 Dette lille gæstehus rummer snildt en familie med to børn. Det er bygget i moduler og i en kvalitet, der langt overgår præfabrikerede huse. Få opskriften her!

 • Lysthus på en weekend

  Lysthus på en weekend

  09/2008 Den utålmodige køber sit lysthus som samlesæt. Det er ofte lige så billigt at bygge selv helt fra grunden af rå brædder - og det går meget hurtigere!

  Sværhedsgrad 2/4
 • Solterrassen blev til en flot pavillon

  Solterrassen blev til en flot pavillon

  02/2010 Det skulle egentlig bare have været en overdækket solterrasse ved det totalrenoverede hus, men så læste Max Søndergaard Gør Det Selv og blev inspireret til at bygge en havepavillon. Selv kalder Max det for kronen på værket.

 • Gæstehus i topkvalitet

  Gæstehus i topkvalitet

  09/1999 Et gæstehus på 9,9 kvadratmeter må opføres uden byggetilladelse. Der findes mange halvfabrikata på markedet, men du får råd til en hytte i virkelig topkvalitet, hvis du bygger den selv. Her får du opskriften - trin for trin.

 • Pavillon

  Pavillon

  06/2005 Den 8-kantede pavillon er utrolig enkel at bygge, og den vil være et dekorativt indslag i enhver have. Og du kan opføre den på et par weekender.

 • Fuldt udbytte af gæstehuset

  Fuldt udbytte af gæstehuset

  06/2001 Intet gæstehus er så lille, at der ikke er plads til et halvtag over døren. Og er førstesalen udnyttet, kan der også laves en altan - fx som her i forbindelse med en udvendig trappe.

 • Byg en transportabel pavillon

  Byg en transportabel pavillon

  11/2009 Her er opskriften på en transportabel pavillon, som du nemt bygger i løbet af en forlænget weekend. Så kan du nyde udelivet hvor som helst - i ly og skygge.


Hvad er et anneks?

Et anneks er en mindre bygning, der bygges ved et hus eller sommerhus. Et anneks anvendes typisk som gæstehus, og kan bygges i både træ og mursten. Annekser i sommerhusområder bygges dog normalt i træ - på samme vis som en hytte.


Kræver et anneks byggetilladelse?

I følge Småhusreglementet må man opføre to småbygninger på højst 10 kvadratmeter på grunden – uden anmeldelse eller byggetilladelse fra kommunen. Du bør dog undersøge, om der er lokale servitutter eller deklarationer, der har indflydelse på opførelsen af småbygningerne. Småbygningernes areal regnes ikke med i etagearealet ved beregning af grundens bebyggelsesprocent.


Byg selv et anneks

Et billigt gæstehus kan du købe som et “færdigt byggesæt” i et byggemarked. Annekset er egentligt udmærket, men det er klart, at du får råd til bedre kvalitet, hvis du selv bygger din anneks. Vi viser dig, hvordan du med en enkel, gennemtænkt konstruktion kan opnå et resultat med meget høj kvalitet. Følg vores tegning, trin for trin, og få et anneks, du kan være stolt af, og et kvalitetshus, der holder i mange år. Vi har forskellige annekser, som du kan vælge at bygge.


Et solidt fundament sikrer at din anneks bliver stående

Vi anbefaler, at den bærende og afstivende konstruktion udføres nøjagtigt. Hvis jorden er blød, kan anneksen synke, men ved at lave et solidt punktfundament, så bliver din anneks garanteret stående mange år frem i tiden. Følg vores tegninger og indkøbsliste nøje. Vi viser dig hvordan du fx kan støbe betonklodser under stolperne. Klodserne støbes ganske enkelt ved at hælde cirka 5 cm færdigblandet beton ned i de udgravede huller. Stolperne stilles bare oven på tørbetonen, der endelig ikke må blandes op med vand. I løbet af en måneds tid har betonen suget vand til sig fra jorden, og den er hærdet op til en hård “flise”. Alternativt kan du smide 5 cm grus ned i hvert hul og en flise ovenpå. Stolpen stilles så bare direkte oven på flisen. Endelig kan du selvfølgelig grave sokkelsten ned og bolte stolperne fast til dem. Når du derimod kommer til selve beklædningen af huset, er der mange andre muligheder for at præge byggeriet.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os