Cookie- og privatlivspolitik


Carport

 • Hvordan støber man stolpesko?

  Hvordan støber man stolpesko?

  12/2013 Jeg skal bygge carport og vil gerne bruge stolpesko for at undgå træ med jordkontakt. Men hvordan støber jeg over jordplan?

 • Ret carporttaget op med en donkraft

  Ret carporttaget op med en donkraft

  03/2013 Taget på vores carport er sunket i det ene hjørne. Nu tænker jeg på, om jeg kan få det løftet igen med donkraften fra bilen?

 • Ansigtsløftning til garagen

  Ansigtsløftning til garagen

  10/2007 Er din garageport ved at give op, så fortvivl ikke. Hvis portens ramme er intakt, er det en smal sag at skifte beklædningen uden at skille det hele ad.

  Sværhedsgrad 1/4
 • Ny garageport på en weekend

  Ny garageport på en weekend

  06/2003 Det er let at lade sig friste til at købe en komplet garageport, men er de så enkle at montere, som producenterne lover? Ja, det er de faktisk.

 • Byg selv en super-carport af galvaniseret stål

  Byg selv en super-carport af galvaniseret stål

  13/2007 En carport af galvaniseret stål og plast er noget for dig, hvis du er til moderne linjer og lang holdbarhed. Carporten leveres som samlesæt og har masser af fordele.

 • Carport unplugged

  Carport unplugged

  07/2007 Tre træmænd trækker stikket ud og bygger en carport med klassiske tømmersamlinger og traditionelt værktøj. Den enkle konstruktion spiller harmonisk op til huset på grunden, der er fra tiden før sømbeslag og elværktøj.

 • Byg selv dobbelt carport med masser af plads

  Byg selv dobbelt carport med masser af plads

  03/2001 Byg selv en dobbelt carport medplads til to biler - eller en bil og en båd. Plus cykler, barnevogn og alle haveredskaberne. Og på førstesalen grill, havemøbler og ungernes ude-legetøj.

 • Tilpas carport, garage eller udhus

  Tilpas carport, garage eller udhus

  12/2000 I langt de fleste tilfælde ligner carporte i træ lige præcis det, de er – nemlig tilbygninger. Og oftest ikke noget, der ligefrem matcher med dit hus. Men sådan behøver det ikke at være.

 • Byg selv carport med redskabsrum

  Byg selv carport med redskabsrum

  03/2000 Vi kaster os over at bygge en carport med redskabsrum. Følg byggeriet trin for trin, og hent masser af råd til, når du selv skal bygge.

 • Byg carport med skur, udhus og drivhus i ét

  Byg carport med skur, udhus og drivhus i ét

  05/1996 Carport, skur og drivhus. Det hele i ét - eller hver for sig. Her viser vi dig trin for trin, hvordan du går frem, når du vil bygge en carport med skur og måske også andre praktiske dele.


Byg selv din carport

Vi viser dig, trin for trin, hvordan du selv bygger carport, og hvilke værktøjer og materialer du skal bruge. Vi guider dig fx til valg af stolper eller stolpesko (hvis du vil undgå træ med jordkontakt), ståltag, stålplader eller klinkbeklædning. Du finder råd og vejledning til din nye carport her.


Byggetilladelse til carport

Ifølge småhusreglementet skal du ikke søge om byggetilladelse, hvis carporten er 50 m2 eller mindre. Du skal blot anmelde byggeriet til kommunen (byggemyndigheden). Da byggetilladelser normalt ikke udstedes til carporte over 50 m2, skal du ansøge med begrundelse kommunen om dispensation. Ansøgningen skal indeholde grundplanstegning af din carport (beliggenhed på grunden, afstand til skel og materialevalg) samt plan- og snittegning af din carport (er du i tvivl – kontakt byggemyndigheden).


Planlæg din carport

Det kræver planlægning at bygge en carport. Alt afhængig af tid og penge, er det en god ide, at undersøge markedet for standardmodeller, der lever op til dine krav. Se grundigt på dit hus og overfør stilen til din carport. Hvis du ikke går efter en billig carport, kan du alternativt få en arkitekt til at tegne din carport. Det koster lidt penge, men så er du også sikker på, at carporten bliver harmonisk og funktionel. Du kan også vælge at bygge en af de carporte, vi har her på Gør Det Selv. Der er masser af penge at spare ved at bygge carporten selv.


Byg selv den perfekte carport

Vi har byggevejledning til forskellige typer carporte, store som små. Er du til en carport af galvaniseret stål og plast? Så er stål carporten med termotagplader, sider med indbygget tagrender og hjørnestolper, der fungerer som nedløbsrør - måske noget for dig? Stål carporten leveres som samlesæt. Vi har en udførlig vejledning til hvordan du selv bygger en carport i galvaniseret stål.


Hælder du mere til at bygge en carport af træ med klassiske tømmersamlinger og traditionelt værktøj? Så vi viser vi dig hvordan. Find din fukssvans, trækølle og en håndfuld nyslebne stemmejern frem, og byg en enkel konstruktion, der spiller harmonisk op til huset.


Du kan også vælge at bygge en dobbelt carport med plads til bil og båd, cykler, udelegetøj, havemøbler og redskaber. Eller hvad med at gå all in med en carport med skur og drivhus. Ligegyldigt hvilken model du foretrækker, vil du kunne finde inspiration og vejledninger til, hvordan du bygger den perfekte carport - trin for trin.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os