Cookie- og privatlivspolitik


Drivhus

side 1 af 4
 • Kan jeg selv skære en glasrude til?

  Kan jeg selv skære en glasrude til?

  12/2017 Det er INTET problem at skære i glas selv, men det kræver øvelse at blive lige så god som glarmesteren. Vi viser, hvordan du gør.

 • Hvordan holder jeg solen væk fra drivhuset?

  Hvordan holder jeg solen væk fra drivhuset?

  11/2017 Du behøver ikke male ruderne i dit drivhus for at skygge for solen. Der findes nemlig andre mere elegante løsninger. Se her hvilke.

 • Smukt drivhus med 5 smarte teknikker

  Smukt drivhus med 5 smarte teknikker

  07/2017 Du behøver ikke specialværktøj, snedkererfaring eller kørekort i svære samlinger for at bygge et flot drivhus. Dette drivhus kan ALLE bygge.

  Sværhedsgrad 1/4
 • Find drivhuset, der passer til din have

  Find drivhuset, der passer til din have

  03/03 Vi hjælper dig med at finde og opføre drivhuse fra de helt små modeller til de store, flotte orangerier.

 • DRIVHUS: Nem vanding med kapilærkasser

  DRIVHUS: Nem vanding med kapilærkasser

  31/10 VIDEO: Mange hobbyfolk foretrækker at dyrke deres drivhusplanter i selvvandingskasser. Sådanne kasser kan nemlig passe sig selv med vand i op til en uge.

 • DRIVHUS: Brug pasta til at skygge for solen

  DRIVHUS: Brug pasta til at skygge for solen

  31/10 VIDEO: En færdig skyggepasta er et rigtigt godt valg, når du i de varme sommermåneder får brug for skygge i drivhuset. Skyggepastaen er en hvid, kridtholdig masse. Det er samme slags, som man bruger til at kridte boldbaner op med, så naturen tager ikke skade. Pastaen skal blandes op med vand i forholdet én del pasta til to dele vand.

 • DRIVHUS: Få ekstra varme i drivhuset

  DRIVHUS: Få ekstra varme i drivhuset

  31/10 VIDEO: Både i det tidlige forår og sent efterår og vinter kan du have behov for at skabe ekstra varme i dit drivhus. En meget nem løsning er sådan et ekstra telt i bobleplast, som du kan stille op inde i dit drivhus.

 • DRIVHUS: Reguler temperaturen med en automatisk vinduesåbner

  DRIVHUS: Reguler temperaturen med en automatisk vinduesåbner

  31/10 VIDEO: Mange af drivhusets planter bryder sig ikke om temperaturer på over 30 grader. Og selv om det måske stadig er køligt om natten, skal vi ikke langt hen på sæsonen, før det bliver nødvendigt at sørge for god udluftning i drivhuset – især midt på dagen, hvor solen bager.

 • DRIVHUS: Gør drivhuset klar til en ny sæson

  DRIVHUS: Gør drivhuset klar til en ny sæson

  27/10 VIDEO: Hver eneste sæson med drivhuset bør begynde og slutte med en god omgang vask. Her skal Annika i gang med postevand og almindelig brun sæbe. Du kan også købe en speciel drivhussæbe i byggemarkederne, men mindre kan altså sagtens gøre det.

 • DRIVHUS: Sådan indretter du drivhuset

  DRIVHUS: Sådan indretter du drivhuset

  27/10 VIDEO: Uanset om du vil have flisebelægning, bar jord eller dyrke dit drivhus i forskellige beholdere, kan det betale sig at tænke lidt over indretningen. Dit behov er individuelt, og det afhænger selvfølgelig helt af, hvad du vil dyrke i dit drivhus.

side 1 af 4


Byg dit eget drivhus

Et drivhus forlænger din havesæson. I Norden varer sommeren desværre ikke evigt, men med et drivhus er planterne beskyttet mod vind og vejr. I drivhuset kan du dyrke de lækreste grøntsager, og intet kan måle sig med friskplukkede solmodne tomater fra eget drivhus. Og så sparer du selvfølgelig penge, når du selv bygger drivhuset. Det er faktisk slet ikke så kompliceret.

Uanset om du foretrækker et vægdrivhus, et stort orangeri eller et minidrivhus, så har vi byggevejledningen. Vi viser dig trin for trin, hvordan du bygger det perfekte drivhus i netop den størrelse, der passer dig.


Byg et drivhus op ad væggen

Hvis du drømmer om egen avl af velsmagende agurker, chiliplanter eller solmodne tomater, så er vægdrivhuset måske noget for dig. Også selvom du ikke har en stor have. Det kræver nemlig ikke særlig meget plads, blot et par kvadratmeter sydvendt mur eller væg, som drivhuset kan placeres op ad. Følg vores guides og få gode råd til valg af materialer, så du kan bygge et fantastisk vægdrivhus.


Drivhus til kolonihaven eller sommerhuset

Lukker du sommerhuset eller kolonihaven af for vinteren, kan du ligeså godt pakke drivhuset væk samtidig. Og er du nybegynder, kan du overveje denne løsning, før du bygger et tungt og dyrt glashus. Det er nemt, hurtigt og billigt at sætte op.


Byg selv et orangeri

Har du masser af plads i haven, så kan du overveje at bygge dit eget orangeri. Det kræver ganske vist noget arbejde. Du kan fx bygge et orangeri med indlagt strøm, der giver et godt lys om aftenen. Orangeriet er en kombination af et drivhus og en udestue. Vi har taget det bedste fra begge og bygget dit nye yndlingssted, så du kan tilbringe mange flere timer i haven. Det er bygget i moduler, så det er let at samle. Vi har en udførlig guide, der trin for trin viser dig, hvordan du selv kan bygge det perfekte orangeri.


Skift drivhusglas

Flyvende fodbolde og stærke storme ala Gorms hærgen over danske drivhuse resulterer ofte i smadrede drivhusruder. Drivhusglas er typisk af en tyndere og dårligere kvalitet end almindelig vinduesglas, da der ikke stilles samme krav til isolering og holdbarhed. Til gengæld er drivhusglas billigere, og kan købes hos enhver glarmester. Vi viser dig, hvordan du selv kan skifte det ødelagte drivhusglas ud. Du kan også vælge andre materialer til dit drivhus i stedet for glas - fx plexiplas eler plastfolie.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os