Cookie- og privatlivspolitik


Opfør et drivhus på en weekend

Fagmanden vil her vise, hvordan han sætter et nyt drivhus op. De fleste drivhuse består i dag af et skelet af aluprofiler. De leveres i samlesæt og er meget enkle at sætte op.


Man kan selv bygge et fundament til drivhuset, men det er meget lettere – og lige så godt – at købe et færdigt, der bare skal punktstøbes i fire hjørner. Til dette drivhus kan man få et stålfundament, der er meget stabilt og hurtigt at samle.

Skru de fire profiler sammen med de tilhørende bolte og møtrikker. Og monter de fire små ben, som – når fundamentet vendes om – skal stikkes ned i betonen. Tag derefter et diagonalmål fra hjørne til hjørne. Og derefter fra de to andre hjørner.

Er de to mål ens … er du sikker på, at fundamentet er i vinkel. Og det skal det være – ellers kan man løbe ind i store problemer siden hen, bl.a. med vinduerne i drivhuset. Nu skal de fire støberør placeres.

Grav hvert af de fire huller i 80 cm's dybde, og placer et rør i hvert hul. Vend nu fundmentet om, og stik de fire støbeben ned i rørene. Ved hjælp af kiler skal rammen nu reguleres, så den står fuldkommen i vage. Det er meget vigtigt at kontrollere hele vejen rundt.Nu kan rørene fyldes med tørbeton.

Her bruger vi en såkaldt 0-8, hvilket vil sige, at betonen er velegnet til en lagtykkelse fra 0 til 80 cm. Fyld rørene helt op, og suppler med den anbefalede mængde vand – det er meget lidt, der skal til.

Følg betonleverandørens råd vedr. tørretid. Nu skal drivhusprofilerne samles og sættes op. Læg profilerne op, og saml en side ad gangen. Gavlene samles med de medfølgende hjørnebeslag og skruer. Så samles profilerne til de to oplukkelige vinduer… og til døren.

Det er en god idé at give skruerne lidt olie, så går arbejdet meget lettere. Betonen er tør, så nu skal sider og gavle monteres på fundamentet.Her er det nødvendigt at være to om monteringen.

Tagryggen monteres. Løsn boltene i toppen af gavlen, så profilerne kan skubbes lidt og tagryggen komme på plads. Tagremmene monteres i tagryg og tagrende.

Vinduets hængselliste skubbes ind i tagryggen og hen til den sektion, hvor man ønsker, den skal sidde. På samme måde med vinduet i den anden side.Til slut monteres døren. Nu er drivhuset klar til at få monteret glas.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Installering af luft til vand varmepumpe

Hej,Vi skal have installeret en luft til vand ...

Element til hundegård / hegn

HejEr der noget, der ved, hvor man kan købe ...

Vandskuring omkring pejseindsats

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os