Cookie- og privatlivspolitik


Få ekstra varme i drivhuset

Både i det tidlige forår og sent efterår og vinter kan du have behov for at skabe ekstra varme i dit drivhus. En meget nem løsning er sådan et ekstra telt i bobleplast, som du kan stille op inde i dit drivhus.

Bobleplasten luner ekstra, så de planter, du stiller herind, vil få en højere temperatur, end hvis de blot stod i drivhuset.Du behøver selvfølgelig ikke investere i en færdigsyet løsning. Du kan også bare klæbe noget bobleplast op på drivhusets vægge, som det er sket her.

Er der kun risiko for lidt nattefrost udenfor, kan en fiberdug være løsningen. Her i det tidlige forår har planterne dog brug for alt det lys, de kan få. Derfor skal du vente med at lægge dugen over planterne, indtil solen går ned. Husk også at tage dugen af igen næste morgen, så planterne atter kan få glæde af solen.

Et lag fiberdug tager cirka 20 % af lyset. Er det koldere end 5 grader, er det dog bedst at beholde dugen på også i dagtimerne.Genbruger du fiberdugen fra sidste år – og døjede du med alvorlige sygdomme i drivhuset, så tjek lige fiberdugen en ekstra gang.

Er den meget beskidt, er det måske på tide at skifte den ud med en ny. Har du været tidligt i gang med udplantning af fx tomatplanterne, og der pludselig er varsler om nattefrost, kan fiberdugen også hjælpe med at holde varmen. Put planterne godt.

Fiberdugen holder på varmen, ligesom din dyne holder dig varm i sengen om natten.Krukker og potter, der har været pakket ind i vinterens løb, kan også have gavn af et tæppe.Et par stearinlys hjælper også. Dels hæver de temperaturen en anelse, men de skaber også noget luftcirkulation.

Luft i bevægelse er varmere end stillestående luft. Derfor kan stearinlysene gøre en forskel, selv om det måske ikke ser ud af så meget.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Installering af luft til vand varmepumpe

Hej,Vi skal have installeret en luft til vand ...

Element til hundegård / hegn

HejEr der noget, der ved, hvor man kan købe ...

Vandskuring omkring pejseindsats

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os