Cookie- og privatlivspolitik


Inden du går i gang med drivhuset

Drivhuse fås i mange forskellige udformninger og prisklasser. Har du endnu ikke et drivhus i haven, skal du først beslutte, hvilken type drivhus du egentlig kunne tænke dig. Ud over muligheden for at dyrke forskellige slags mere eksotiske blomster, frugter og grønsager er drivhuse og orangerier efterhånden også blevet et element, der i højere grad tænkes ind i en samlet haveplan end tidligere.

Du kan få drivhuse i mange forskellige stilarter og størrelser: med muret sokkel, i engelsk stil a la orangeri – nogle endda udført som tilbygninger til det eksisterende hus, mange-kantede pavilloner og selvfølgelig de helt almindelige drivhuse med aluminiumsprofiler i forskellige varianter – og med varierende højde fra gulv til loftet.

Når du har valgt dit drivhus, så sørg for at placere det hensigtsmæssigt i haven. De varmekrævende planter, vi typisk dyrker i drivhuset, skal nemlig have masser af lys for at kunne vokse sig frodige i løbet af sæsonen. Ofte vil en placering midt i haven – uden skyggende træer og bygninger – være den bedste.

Afgrøderne kan du dyrke både direkte i jorden, i plantesække, med kapillærkasser og i forskellige former for potter og krukker. Den ene dyrkningsmetode udelukker i øvrigt ikke den anden, og det kan i nogle sammenhænge være ganske smart.

Fx er det let at rykke en potte ud af drivhuset, hvis planten har vokset sig lidt for stor eller måske er blevet angrebet af lus, hvorimod en plantesæk med opbundet tomat næppe er så håndterlig at rykke rundt på.

Det kan også være, at du synes, det er lettest hvert år at dyrke i plantesække. Så undgår du i al fald arbejdet med at skifte en del af jorden i drivhuset ud med mellemrum for at forebygge jordtræthed og sygdomme.

Når de praktiske rammer er på plads, og du har truffet dine valg, er du klar til at gå i gang med selve indretningen af væksthuset.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Installering af luft til vand varmepumpe

Hej,Vi skal have installeret en luft til vand ...

Element til hundegård / hegn

HejEr der noget, der ved, hvor man kan købe ...

Vandskuring omkring pejseindsats

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os