Cookie- og privatlivspolitik


Et nemt og hurtigt fundament

Der er mange måder at lave fundament på, men det her er en af de mere enkle. Underlaget er gravet af ca. 50 cm under færdigt fundament og er fyldt op med drængrus eller stenmateriale til et niveau af ca 30 cm under færdigt fundament.


Det hele er jævnet og bragt i vage. Nu kan de L-formede kantelementer lægges langs fundamentets yderkant. Elementerne passer til opmålingen. Kun ved afslutningen op mod husets fundament kan det være nødvendigt at korrigere en smule.

Lås elementerne fast med fikseringskilerne. Skal der tilpasses et ekstra stykke, gøres det let ved at tage mål og save elementet til med en fukssvans. Sæt elementet på plads, og gør det fast med de to typer fikseringskiler.

Når alle elemterne er på plads, samles de. Nu kan det første lag celleplader lægges ud. Enkelte steder kan det være nødvendigt at save pladerne til.

Der skal også lægges et tyndt lag celleplade op mod husets fundament. Brug endnu en celleplade og de tilhørende plastnagler til at støtte det tynde lag mod fundamentet.

Det er vigtigt, at der er lukket godt til, men det er heller ikke så svært. Det kræver bare at skære pladerne til med en hobbykniv. Nu kan næste lag celleplader lægges på.

De lægges med forskudte samlinger og med ca. 8 cm overlap på kantelementerne. Og gøres fast med plastnaglerne. Fagmanden lægger nu først armeringsjern i fundamentkanten.

Jernene bøjes, så de passer. Og monteres på afstandsstykker. Derefter lægges armeringsmåtterne ud. Og klippes til. Afstandsstykkerne sættes op.

Nu mangler fagmanden kun at skære ud, der hvor udestueelementerne skal støtte på det betonfundament, som dagen efter vil blive udlagt med en betonkanon. Fundamentet er støbt og klart til at modtage de elemener, som udestuen skal bygges op af.

Relaterede artikler

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Installering af luft til vand varmepumpe

Hej,Vi skal have installeret en luft til vand ...

Element til hundegård / hegn

HejEr der noget, der ved, hvor man kan købe ...

Vandskuring omkring pejseindsats

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os