Cookie- og privatlivspolitik


Hurtigt fundament til garage og skur

Minigraveren er lejet. Containeren er også på plads. Alt er mærket op. Så nu går det stærkt. 21 meter rende på 4 timer. Gravet af én mand. Uden at få ondt i ryggen. Her viser vi, hvordan du hurtigst muligt bygger et fundament til en uopvarmet bygning.

Hurtigt fundament til garage og skur

Har du aldrig arbejdet med gravemaskine, så lærer du det hurtigt. Funktionerne er ret logiske, så efter få grab fulde går det let med at fjerne jorden. Og det går under alle omstændigheder hurtigere end at grave med en spade.

Du får også brug for en container, medmindre du står og mangler 8 kubikmeter jord et andet sted i haven. Så meget jord blev der gravet væk i projektet her. Lej eventuelt en trillebør med motor (motorbør), hvis containeren ikke kan stå dér, hvor du arbejder med minigraveren.

Til uopvarmede bygninger som fx skure, værksteder og garager må fundamentet graves lidt længere ned end de 90 centimeter, man normalt regner med. Det skyldes, at frost kan trænge længere ned, når der ikke er et støbt gulv og et isoleret fundament til at holde på jordvarmen. Så kan frosten trænge længere ned. Ifølge reglerne er frostfri dybde så 120 centimeter, selv om de fleste stadig vælger at nøjes med 90 centimeter. Med minigraveren har det ikke den store betydning, om du skal grave 90 eller 120 centimeter jord væk. Så vi fjerner 120 centimeter jord.

Få en jordbundsprøve

Til gengæld er det vigtigt, at du støber på en bæredygtig bund (råjord). Nogle steder finder du ikke en sådan bund, selv om du graver 90-120 centimeter ned.

Kender du ikke jordbundsforholdene dér, hvor du skal bygge, kan du få lavet en jordbundsunder søgelse. Få et geoteknisk firma til at undersøge, hvor langt nede den bæredygtige bund er. En undersøgelse koster typisk mellem 5000-8000 kroner, og de penge kan være godt givet ud. Ligger den solide bund meget langt nede, kan du opbygge en af bundsikringsgrus og/eller stabilgrus.

Relaterede artikler

 • VIDEO: Sæt træbeklædning på dit skur

  VIDEO: Sæt træbeklædning på dit skur

  10/03 En 1 på 2-beklædning, hvor du lader de yderste brædder overlappe de inderste, giver en flot facade, der passer til de fleste skure og udhuse. Se her, hvordan du laver den.

 • Klar forårsprojektet med multidetektoren

  Klar forårsprojektet med multidetektoren

  08/03 Med en multidetektor kan du finde rør og kabler i væggen, måle fugtniveau og meget mere. Få den sammen med Gør Det Selv nu

 • 2-i-1: Skur med indbygget drivhus

  2-i-1: Skur med indbygget drivhus

  15/2015 Ved at bygge med enkle moduler kan du skabe lige netop det haveskur, du har lyst til. Se her, hvordan du kan få plads til både havetraktor og tomatplanter.

  Sværhedsgrad 4/4
 • Hvordan støber man stolpesko?

  Hvordan støber man stolpesko?

  12/2013 Jeg skal bygge carport og vil gerne bruge stolpesko for at undgå træ med jordkontakt. Men hvordan støber jeg over jordplan?

 • Hønsehus i egen have

  Hønsehus i egen have

  12/2013 Udover, at høns i haven er et hit hos børnene, er det også en måde at sikre selvforsyningen af friske æg og - hvis du er til det - hønsesteg af eget opdræt. Du får her en række links, der kan guide dig til at bygge dit eget ...

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Hurtigt fundament til garage og skur
 • Hurtigt fundament til garage og skur
 • Hurtigt fundament til garage og skur

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Isoleret foldedør til skuret, ikke glas?

Hej GDSere, Vi har bygget et stort skur på ...

Vægfliser

Hej alle Jeg er på jagt efter vægfliser, til ...

Dræn fra septiktank

Vi har en septiktank på 1000 liger ved vores. ...

Gulvvarmen driller

Hejsa Tidligere ejer af vores hus fik ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os