Cookie- og privatlivspolitik


Byg et trekantet legehus

Lidt trekantet sagt, så behøver et legehus ikke altid at være firkantet. Vi viser, hvordan du kan lave en tagkonstruktion, der også kan bruges som lege- og gæstehus.


Det trekantede legehus er børnenes helt eget tilflugtssted. Samtidig kan det bruges til jeres overnattende gæster, når det ikke er alt for koldt.

Hvis du vil have tag på carporten eller lysthuset, så er her et forslag til, hvordan det kan gøres. Men bemærk, at det kun er til mindre bygninger, der hverken kræver isolering eller nødvendigvis skal have et fast gulv. Vi har brugt konstruktionen til at bygge et trekantet legehus for at vise mulighederne i den trekantede løsning.

Gavle og midterspær kan laves helt færdige med dør og udskæringer til vinduer, inden huset stilles op. Huset er hævet over jorden for at beskytte mod fugt og dyr, når man opholder sig i det.

Trekantfaconen er i det her tilfælde god, fordi du sparer materialer til siderne og huset er ret overkommeligt at bygge. Det kan godt gøres på et par regnfri weekender, hvis ikke du både skal slå græs, male facade og holde grillfest for hele familien.

Tagpap for begyndere

Taget er beklædt med et meget gør det selv-venligt produkt. Det bliver ikke brændt på, men limes og sømmes sammen, hvilket er nemmere. Taget er desuden skabt til en rutsjetur.

Rutsjebanen og stigen er skruet sammen og hviler løst oven på taget, så det kan løftes af. Som bund i rutsjebanen er brugt et stykke oliehærdet masonit, der holder til udendørs brug.

For at fremhæve den trekantede facon er vindskederne samt de to nederste brædder på hver gavl malet hvide med heldækkende træbeskyttelse. Hvis du har mod på det, kan du lade børnene bestemme farven på huset, ellers kan det behandles med farveløs træbeskyttelse.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og få en trin-for-trin byggevejledning til legehuset.

VIGTIGT: Tjek på sikkerheden

Vær opmærksom på, at legehuset er sikkert for børnene. Det vil sige, at der ikke må være åbninger eller huller på mellem 8,9 cm og 23 cm, som børnene kan sidde fast i. Rutsjebanen skal ikke have nogen sprækker eller spidse vinkler, som eventuelle jakkesnore kan sidde fast i. Og sørg for, at alle skarpe kanter er slebet, så børnene ikke river sig.

LÆS OGSÅ: Luksus legehus i børnehøjde

Relaterede artikler

 • Klar forårsprojektet med multidetektoren

  Klar forårsprojektet med multidetektoren

  08/03 Med en multidetektor kan du finde rør og kabler i væggen, måle fugtniveau og meget mere. Få den sammen med Gør Det Selv nu

 • Byg en sjov bænk

  Byg en sjov bænk

  14/2015 Vil du have fuld glæde af den kølige skygge under træet, så byg en bænk hele vejen rundt om stammen. Den sekskantede bænk er oven i købet sjov at bygge.

  Sværhedsgrad 2/4
 • Læhegn i mange versioner

  Læhegn i mange versioner

  14/2015 Læhegn er et must på terrassen, så du kan nyde sommerdagene selvom det blæser. Her er en række bud på forskellige typer læhegn du kan bygge.

 • Nu pynter skraldespanden

  Nu pynter skraldespanden

  06/2015 Uanset hvilken slags skraldespand du har, er den sjældent pæn. Men det er nemt at bygge et stativ, der kan skjule den, så den ikke skæmmer.

  Sværhedsgrad 2/4
 • Smart automat til dåserne

  Smart automat til dåserne

  18/2014 Dåseautomaten er genial til at opbevare de dåser, du bruger rigtig mange af: Fyld de nye dåser ind foroven, så kommer de ældste dåser frem forneden.

  Sværhedsgrad 1/4
Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Trekantet legehus
 • Trekantet legehus
 • Trekantet legehus
 • Trekantet legehus

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Underskav til badeværelse

Jeg ønsker at bygge et underskab til ...

Bankelyde i radiator

For ca 2 år siden fik vi skiftet ...

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os