Cookie- og privatlivspolitik


Redskabsskur

side 1 af 2
 • Byg smukt skur af billige materialer

  Byg smukt skur af billige materialer

  11/2017 Dette geniale skur er både billigt og smukt. Og så er det spækket med geniale detaljer. Vi giver dig opskriften.

  Sværhedsgrad 2/4
 • Træt af rod i skuret? Her er løsningen!

  Træt af rod i skuret? Her er løsningen!

  12/2016 Er skuret for lille til alle de ting, der skal stå på gulvet? Så får du her 9 konkrete tips til at skabe mere plads i skuret. Du skal bare se op på væggene.

 • 4 TRIN: Byg et skur med plads til alt!

  4 TRIN: Byg et skur med plads til alt!

  12/2016 Mangler du plads til brænde, cykler, haveredskaber eller noget helt fjerde, så har du her et skur, der er SUPER fleksibelt i sin opbygning. Få opskriften her!

  Sværhedsgrad 4/4
 • Redskabsskur i 3 størrelser

  Redskabsskur i 3 størrelser

  03/07 Småt, nemt eller fleksibelt? Der er frit valg, når det gælder om at bygge det perfekte redskabsskur.

 • 5 TIPS: Byg et skur med plads til alt!

  5 TIPS: Byg et skur med plads til alt!

  27/04 Er du træt af rod i haven, så byg dig et redskabsskur! Se de inspirerende forslag fra Gør Det Selvs læsere.

 • 2-i-1: Skur med indbygget drivhus

  2-i-1: Skur med indbygget drivhus

  15/2015 Ved at bygge med enkle moduler kan du skabe lige netop det haveskur, du har lyst til. Se her, hvordan du kan få plads til både havetraktor og tomatplanter.

  Sværhedsgrad 4/4
 • Det perfekte skur til enhver have!

  Det perfekte skur til enhver have!

  07/2015 Her er endelig et modul-opbygget skur, som du nemt finder plads i din have. Det måler kun 1,5 m i dybden, og du kan udvide længden, præcis som du vil.

  Sværhedsgrad 2/4
 • Byg selv et redskabsskur

  Byg selv et redskabsskur

  07/2015 Skur, redskabsrum eller udhus. Kært barn har mange navne, og således er det også for det lille hus, mange af os har bygget et sted i haven, så græsslåmaskinen og haveredskaberne har et sted at bo.

 • Verdens mindste skur

  Verdens mindste skur

  15/2013 Selv om pladsen er knap, kan du godt holde orden på redskaber, krukker og andet godt til haven.

  Sværhedsgrad 1/4
 • NEMT skur med lækre detaljer!

  NEMT skur med lækre detaljer!

  13/2013 Der er flere måder at bygge skur på. Du kan samle et pænt, præfabrikeret skur. Du kan også klampe et skur sammen af tilfældige brædder. Og så er der vores skur!

  Sværhedsgrad 3/4
side 1 af 2


Alt om redskabsskure

Et redskabsskur er din bedste ven, når du gerne vil holde orden på haveredskaber, værktøj, blomsterkrukker osv. Hvis du bygger et stort redskabsskur, kan du også bruge det til cykelparkering og opbevaring af andre større ting. Men et redskabsskur kræver ikke nødvendigvis meget plads. Du kan sagtens bygge et lille redskabsrum i garagen eller bygge et mindre redskabsskur, der hænger på væggen udenpå garagen eller huset. Få kvadratmeter kan gøre en stor forskel, når der skal holdes orden på haveredskaberne. Du kan også overveje at bygge et haveskur med drivhus.


Byg et solidt redskabsskur

Du kan bygge et redskabsskur på mange forskellige måder, alt afhængig af ambitionsniveauet. Du kan fx samle et præfabrikeret skur. Hvis du vælger en af de billigere byggemarkeds-løsninger, leveres træet skåret ud, men er oftere af en ringere kvalitet. Desuden har du ikke mulighed for at justere lidt på målene efter forholdene, mens du bygger. Hvis du vælger at følge en af vores guides, kan du selv bygge et godt og solidt redskabsskur af gode materialer fra bunden. Vi viser dig, trin for trin, hvordan du bygger et redskabsskur i haven eller til din garage.


Placering af redskabsskur

Når du skal placere et skur, er det en god idé at rette det ind efter forholdene. Ligger det tæt på huset, skal dit hus og redskabskuret ligge parallelt. Og skal skuret være tæt på en hæk, vil det se bedst ud, hvis det følger hækken. Så start med at markere, hvor redskabsskuret skal stå. Det gør du nemmest ved at lægge brædder ud og slå en pløk eller en bræddestump i jorden, hvor den første hjørnestolpe til redskabsskuret skal rejses.


Byg dit redskabsskur på et solidt fundament

Alle kan bygge et skur, også uden de store forudsætninger. I hvert fald så længe du bygger dit skur i træ. Og det er uanset om du vil bygge skuret på et støbt fundament af beton, på et såkaldt punktfundament med nedgravede fundamentsten, eller om du vil grave stolper ned i jorden og så bygge skuret derfra. Hvad end du vælger, kan du med fordel anskaffe dig en pælespade og et pælebor, der kan bore/grave huller til redskabsskurets lodrette stolper. De to redskaber supplerer hinanden godt, og koster ikke alverden. Bruger du en spade, skal du grave meget brede huller for at komme de 90 cm ned, der kaldes frostfri dybde. Og det skal du, hvis du vil undgå, at frosten med tiden skubber dine pæle op. Med et pælebor og en pælespade kan du bore og grave et fint afgrænset hul i tilpas dybde og med faste lodrette sider. Du kan også vælge at bygge et skur, hvor fundamentet ligger direkte på jorden. Du skal med andre ord ikke bekymre dig om at grave frostfrie huller, men derimod lave et fundament af fundablokke og solide stolper. Du kan læse mere det solide skur


Materialer til et redskabsskur

Når du skal bygge et redskabsskur bør du selv vælge tømmer. Derved undgår du de skæve stolper. Især i hjørnerne er det vigtigt, at de er helt lige. Får du en skæv stolpe, så sæt den på en af siderne. Du kan læse mere om beklædning af siderne, tagkonstruktion og meget mere i vores artikler.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os