Cookie- og privatlivspolitik


Byg en pizzaovn på kun
en weekend

Med en stenovn kan du lave al slags mad i det fri. Vi viser her, hvordan du bygger en Luego-stenovn. Alle materialerne kommer samlet, og ovnen kan mures op på kun en weekend.


Til Luego-stenovnen medfølger både skabelon til åbningen og kuppelformen. Det gør det muligt og nemt for folk, som aldrig har muret, at bygge ovnen korrekt, hurtigt og holdbart.

Det er fantastisk at kunne lave mad udendørs, og bliver du først bidt af det, er en stenovn et must. Her kan du lave alt fra stege til friskbagt brød, og mon ikke hjemmebagt pizza er en sikker vinder i de fleste familier?

Få det hele leveret på én palle

Selvom du aldrig skulle have prøvet at mure før, kan du faktisk bygge en rigtig flot stenovn selv. Og vælger du, som her, at købe et “samlesæt”, behøver du ikke engang bekymre dig om at få købt de rigtige materialer. Det hele bliver leveret samlet på én palle, der er tænkt på alt det tekniske, og der medfølger både skabeloner og en byggevejledning.

Byg din stenovn på en weekend

Vi bygger her en Luegostenovn, som er leveret på denne måde. Og med en pris, som holder sig under 5000 kroner, er det faktisk svært at gøre det billigere, selvom du skulle vælge selv at finde og købe materialerne enkeltvis i byggemarkedet.

Luego-ovnen er tænkt til at kunne blive bygget over en weekend, og i dette tilfælde holdt det stik: Vi begyndte lørdag morgen, og søndag aften stod den færdig – 8 timers arbejde i 2 dage.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og se, hvordan du gør.

VIGTIGT: Dæk ovnen til om vinteren

Der kan gennem vinteren godt forekomme frostsprængninger i det yderste lag beton. Det vil kun være kosmetiske sprængninger, men det er alligevel vigtigt at reparere dem, så de ikke udvikler sig til mere end det. Af samme årsag anbefales det, at stenovnen overdækkes i vinterhalvåret, blot med en presenning.

Mørtlen skal have god tid til at hærde. Det anbefales derfor, at du venter tre ugers tid og herefter starter roligt ud med små bål. Men når Luego-stenovnen så endelig er klar til brug, er det jo oplagt at prøvekøre ovnen med en pizza, så vi bringer lige en opskrift!

Bliver du på et tidspunkt lidt træt af at se på den grå beton, kan du efter et års tid kalke eller male ovnen med specialmaling.

Dej til tre pizzabunde:
» 3 dl koldt vand
» 10 g gær
» 1 spsk. olivenolie
» 500 g pizzamel
» 1 tsk. havsalt

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, mel og salt. Ælt grundigt, og sæt dejen til hævning ved stuetemperatur i en time. Ælt dejen igen, del i tre, og efterhæv et kvarters tid dækket med plastfilm. Rul ud, læg det ønskede fyld på, og bag i ca. 10 min.

Relaterede artikler

 • Byg alle tiders sjoveste veteranbil!

  Byg alle tiders sjoveste veteranbil!

  10/10 GRATIS BYGGEVEJLEDNING: En læser har med 29 års mellemrum bygget Gør Det Selvs sæbekassebil til både sine børn og børnebørn. Nu kan du også bygge den.

 • Byg selv uhyggelig halloween pynt

  Byg selv uhyggelig halloween pynt

  04/10 Skal du holde Halloween-fest for børnene? Med lidt gør det selv-snilde og nogle materialerester kan du forvandle dit hjem til et sandt spøgelseshus.

 • Få juletræet til at stå HELT lige

  Få juletræet til at stå HELT lige

  14/12 Med ét enkelt bræt kan du bygge en juletræsfod, der får juletræet til at stå helt lige. Se her, hvordan vi gjorde.

 • VIDEO: Vejens flotteste græskar-lygte!

  VIDEO: Vejens flotteste græskar-lygte!

  27/10 Du behøver ikke bruge timer med ske, kniv og fine designs, når der skal laves græskar-lygter til Halloween. Se her, hvordan vi klarer det med RIGTIGT værktøj.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Stenovn: Byg en pizzaovn på kun en weekend
 • Stenovn: Byg en pizzaovn på kun en weekend
 • Stenovn: Byg en pizzaovn på kun en weekend

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad 2/4

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Hems fastgjort i Ytong pore-/gasbeton?

Goddag,Jeg har Ytong pore-/gasbeton vægge i ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os