Ny dør - sådan sætter du den i selv

Hvis døren skal udskiftes, behøver du ikke at få en professionel til at klare opgaven. Følger du rådene her, kan du sagtens selv sætte døren i på en weekend.

Hvis den gamle hoveddør er utæt, eller du bare gerne vil have en anden type dør, der måske vender udad i stedet for indad – eller omvendt – så kan du sagtens selv skifte døren ud. Her er valgt en ny, mere markant dør i sort, som åbner udad i stedet for indad, og en mere sikker seksstiftet lås. Døren her har sprossede ruder. I virkeligheden er det kun én stor rude med sprosserne limet på begge sider. Det mindsker varmetabet frem for flere små ruder. Selve udskiftningen kan måske lyde uoverskuelig for mange. Men er du grundig med opmålingen og monteringen, så døren sidder helt i lod og vater, er opgaven overkommelig for de fleste gør det selv-folk. Når du skifter døren på en weekend, skal du bruge lørdagen på at fjerne den gamle og montere den nye. Søndagen bruges til at sætte lister og indfatninger op
indvendigt og fuge udvendigt.

Relaterede artikler

 • Ny dør i facaden

  Ny dør i facaden

  08/2008 Uanset om du bor i træ- eller murstenshus, kan du sagtens selv skifte den gamle facadedør ud med en ny. Vi giver dig to opskrifter – og en stribe tips undervejs.

  Sværhedsgrad 2/4
 • Smukt tag over døren

  Smukt tag over døren

  08/2009 Et pænt og solidt tag over husets indgangsdør er et projekt, der giver mange fordele. Alle, der skal ind eller ud ad døren, kan stå i læ, mens døren låses op eller i. Følg med her, og byg taget på en weekend.

  Sværhedsgrad 3/4
 • Sæt ny dør i skuret og spar på varmen

  Sæt ny dør i skuret og spar på varmen

  16/2009 Den gamle dør til værkstedet er færdig. Den er grim, utæt og håbløs til at holde en tyv væk fra værktøjet. I byggemarkedet finder vi en solid dør, som kan holde på varmen – nu skal vi have den sat i det gamle hul.

  Sværhedsgrad 3/4
 • Skift håndtaget på yderdøren

  Skift håndtaget på yderdøren

  12/2013 Der skal nyt dørgreb på yderdøren. Låsen er skiftet til en moderne seksstiftet lås. Nu mangler bare et greb, der passer til den mere enkle stil.

  Sværhedsgrad 1/4
 • Sæt døren skævt i – så bliver den lige

  Sæt døren skævt i – så bliver den lige

  07/2013 Alt skal sidde lige, undtagen din facadedør. Den er nemlig så tung, at den med tiden vil sætte sig en smule, og det skal du tage højde for, når du monterer den. Faktisk skal den sættes skævt i på to ledder – for at blive lige ...

  Sværhedsgrad 2/4
Hent artikel
 • Ny dør - sådan sætter du den i selv
 • Ny dør - sådan sætter du den i selv
 • Ny dør - sådan sætter du den i selv
Klik på de små billeder for at forstørre.

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad 3/4
Få det hele for 19 kroner!

Få det hele for 19 kroner!

Spar med Gør Det Selv

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider på Gør Det Selv, som du normalt ...

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os