Cookie- og privatlivspolitik


kasper
Offline
Medlem siden 04/10/2012

Hej alle

Jeg er ved at lave nyt terrændæk i huset.
Det drejer sig om 3 rum, hvor det gamle gulv er fjernet og der nu er henholdsvis 42cm, 48cm og 56cm ned til et beton-lag (som huset må være født med) i forhold til toppen af, hvor det nye beton-gulv skal ende med at være.

Før jeg gik igang med projektet, var min umiddelbare plan at gøre følgende, i forhold til hvad der skulle graves ud til:

12cm beton (med vandbåren gulvvarme)
30cm polystyren
15cm leca-nødder

dvs. 57cm i alt.

Jeg har nu haft en vvs/murer ude for at kigge på projektet. Jeg har tænkt mig at stå for de 2 nederste lag selv, for at spare på mandetimerne.

Nu til spørgsmålet:
Han synes det er fjollet at grave mere ud og at jeg bare skulle lægge polystyren direkte ned på et lag af dampspærre, uden at bruge leca-nødder (eller sand/grus for den sags skyld) og så bare justere polystyren-tykkelsen til de enkelte rum.

Er det smart?
Jeg har brugt utrolig mange timer online, for at finde ud af hvad jeg skal/bør gøre, men synes der er så mange forskellige meninger og måder at gøre det på, at jeg bliver mere og mere usikker på, hvad der er det optimale for mig at gøre.

Gode råd modtages med kyshånd.

mvh
Kasper

Ændret 27. april 2017 - 12:34

Prrhans
Offline
Medlem siden 27/09/2009

Har selv lige lavet et terrændæk i et hus hvor jeg har lagt 30 cm polystyren og 10 cm beton med vandbåren gulvvarme (slangerne blev klipset fast direkte på polystyrenen og rionettet blev lagt ovenpå for at få maksimal varmefordeling). Jeg mener ikke det er nødvendigt med leca nederst da polystyrenen er kapilarbrydende i sig selv. Jeg har også brugt en del tid på nettet i forbindelse med dette projetk og har ikke fundet nogen nyere beskrivelser hvor man anbefaler både leca og polystyren.

Beskriv dit billede

Beskriv dit billede

Beskriv dit billede

Beskriv dit billede

Beskriv dit billede

Beskriv dit billede

SRAR
Offline
Medlem siden 01/09/2014

Ja, som selvbygger kan man let blive forvirret, idet der er mange forskellige måder at udføre arbejderne på - og ikke mindst holdninger til samme.

Jeg har gjort det (tilbygning), at grave ned til fast grund (ler), lagt en 10 cm sandpude ud (harpet sandfyld), udlagt 2 lag 150 mm Sundolitt S80 polystyren (mhp. at undgå "kulderevner"), idet den som det tidligere er nævnt er kapilarbrydende i sig selv. Dernæst har jeg udlagt en murfolie, der er fugt og radontæt. Den er udlagt med ca. 20 cm overlæg og tapet med den til formålet beregnede dobbeltklæbende tape... Folien har jeg ført ind i murværket.
Dernæst har jeg udlagt "støbeskinner", 15*15 cm 8 mm rionet hvortil jeg har hæftet varmeslangerne og endelig udlagt et 10 cm klaplag (beton), der er "kostet" til rå overflade - der afsluttes med et slidlag på nogle centimeters tykkelse.

Jeg har endvidere udlagt 50 mm randisolering, ligeledes polystyren, der dækkes af slidlaget. Kældervægge pudses ned til slidlaget.

Det skal måske bemærkes, at ovenstående er udført i kælderniveau.

Idet jeg med udgravningen og det ønskede lag isolering mv. kom under fundamentet på det eksisterende hus blev der foretaget understøbning i hele husets længde.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Vandskuring omkring pejseindsats

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os