Cookie- og privatlivspolitik


JackPetersen
Offline
Medlem siden 07/11/2016

Hej GDS-folk. I forbindelse med renovering af gulve i vores hus har jeg tænkt mig en løsning hvor jeg ikke vil støbe beton. Det har den fordel at gulvvarmen hurtigere vil reagere når der skal skrues op/ned. Desuden får man isoleringsdelen ca. 10 cm højere op så hvis der skulle være en kuldebro nederst i hulmuren pga. nedfalden mørtel osv (eller det er helt sikkert i et gammelt hus) så vil den nok blive knap så mærkbar på gulvet.

​Desuden skal der heller ikke graves nær så langt ned. (Ikke fordi jeg ikke gider men fordi man skal passe lidt på i et gammelt hus der står på kampesten uden en rigtig sokkel.  

Jeg regner med at opbygge det hele i styrke 250kg flamingo men det har ikke lykkes mig at finde nogen radonsugplader i den høje styrke så har tænkt mig selv at udvikle dette lag. Fremgangsmåden bliver som beskrevet her:

1. Sandafretningslag

2. 20mm gulvflamingo styrke 250kg

3. 30mm gulvflamingo styrke 250kg udlagt i strimler á 20*120cm med 30-40mm luft i ender og sider (disse fastgøres med dobbeltklæbende tape eller lim, så de ikke "skrider" igennem årene eller ved montagen 

4. 200mm gulvflamingo styrke 250kg.

5. Isola 400 radonspærre

6. 70mm gulvflamingo styrke 250kg med spor til gulvvarmeslanger

7. Alufordelingsplader og gulvvarmeslanger

8. Gulvpap 500 gram

9. 22mm gulvspånplade fuldlimet på tværs af hus

10. Gulvpap 500 gram

11. 20mm fyrretræsgulv på langs af hus (skruet i spånplade pr 30 cm)

Årsagen til at jeg selv vil udvikle radon suglaget istedet for at købe dem færdige er at de ikke kan fåes i den høje trykstyrke på 250kg.

I forhold til ovennævnte har jeg 2 spørgsmål:

1. Vil bæreevnen blive forringet så meget at det har en betydning idet at jeg laver et lag hvor der er strimler med luft imellem? (Dette lag vil nok ligge på ca. 15-20% luft og 80-85% plade hvorimod de færdige plader nok har op omkring 30% luft og 70% plade så vidt jeg lige kan regne ud)

2. hvilken lim kan jeg bruge til at lime paderne uden de tager skade. Tænkte på en almindelig byggefuge som man bruger til vinduer og døre osv. Men det skal jo helst ikke være noget der "angriber" flamingoen.

Hvis nogen af jer har andre kommentarer eller bemærkninger til ovennævnte løsning vil jeg meget gerne høre jeres mening.

Mvh Jack.

Ændret 7. november 2016 - 23:13

SRAR
Offline
Medlem siden 01/09/2014

Generelt lyder det lidt (over)kompliceret det du har gang i, men mht. gulvvarmeslanger og gulvspånplader - hvorfor ikke vælge gulvspånplader med spor til varmeslangerne? - du får varmeslangerne højere op i gulvkonstruktionen.

JackPetersen
Offline
Medlem siden 07/11/2016

Tak for dit svar.

Det har du ret i men hellere kompliceret nu end stå om et par år og tænke: "jeg burde nok lige have".............

Man kan jo aldrig komme derned mere, ihvertfald ikke i min levetid.

Men mht. sporplader i spånplade. tror du at de vil være stive nok til at optage de bevægelser der er i fyrretræsgulvet? Det kan ikke være meget en 22mm plade hænger sammen hvis der er spor på 20mm for hver 30 cm? Og Fyrretræsgulvet har jo noget magt.

Derfor havde jeg tænkt mig en massiv plade øverst der er fuldlimet og svømmende og dernæst fyrretræsgulvet der er skruet kun i den ene dide af brættet som hvis man lagde det på strøer.

VEd godt det giver 22mm højere byggehøjde men og gulvvarmen vil reagere lidt langsommere men stdigvæk er det jo noget helt andet end hvis de lå i beton og den ekstra plade er vel kun med tl at fordele varmen ud i hele gulvet selvom alupladerne også tjener det formål.

 

Mvh Jack   

SRAR
Offline
Medlem siden 01/09/2014

22 mm sporplader er kun beregnet til 16 mm rør.

Du skal op i 25mm plader for at have 20 mm slanger, se f.eks. her: http://www.hfb.dk/nyheder/produkt-nyheder/nyhed/article/novopan-klimagul...

Personligt ville jeg gå efter de løsninger som er udviklet på bases af (dårlige) erfaringer gennem årene frem for at forsøge at opfinde noget selv - om end jeg har stor respekt for din iver :-)

Det samme gælder størrelsesvalg og placering af gulvvarmeslanger - du bør overveje flere strenge ved et stort gulv, "styring" over en shunt og således selvstændig pumpe og blandesløjfe.

Jeg forstår ikke helt hvad du mener med: "Men mht. sporplader i spånplade. tror du at de vil være stive nok til at optage de bevægelser der er i fyrretræsgulvet?"

Hvis fyrretræsgulvet er svømmende kommer det vel ikke på tale, at de underliggende plader skal "optage" bevægelser, men måske jeg ikke bare ikke kan følge dig.

Jeg tænker faktisk over om den ekstra plade kan virke isolerende og dermed give en ringere løsning, men det er kun umiddelbare gisninger.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Teak stole med læder sæder, lak eller olie

Hej forumHar brug for hjælp til at liste ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os