Cookie- og privatlivspolitik


Søren Sømand
Offline
Medlem siden 11/01/2017

Hej, ved nogen om der findes en laser-ting der kan angive retningen fra opgangen, igennem væggen til hjærnet af stuen i vores lejlighed?

Jeg har kigget på vinkel og afstands-lasere, men de er til samme rum.

Kan man ikke få en dims der sættes op som mål på den ene side af en væg og så en anden dims der med en lys/laser -stråle kan pege i den retning fra den anden side af væggen?

Så kan jeg bore en præcis kabelkanal fra hjørne af opgang til hjørne af stue, etagen over. 

Pft.

Søren Sømand

Ændret 11. januar 2017 - 16:04

SRAR
Offline
Medlem siden 01/09/2014

Hvis du opfinder en lyskegle, laser eller ej, der kan lyse gennem vægge, tror jeg du bliver en rig sømand :-)

Hvis det skal være så præcist som du indikerer, kan du overveje at anvende en rotationslaser og overføre målene fra opgangen til punkter i din lejlighed... for så til sidste at ende på den væg du skal bore hullet i. Så har du højden du skal bore i.

Du mangler så den indbyrdes afstand mellem ind- og udgangshul, henholdsvis opgang og lejlighed eller vise versa :-)
Her kan du f.eks. måle fra ydervæggen af ejendommen. Hvis der er vinduer i henholdsvis lejlighed og opgang - og ejendommens udvendige mure ikke er rundede eller lignende - burde hullet kunne bores rimelig præcist.

For at få det så præcist som du ønsker, skal du nok også overveje, hvordan du holder boremaskinen, herunder om den eventuelt skal vinkles lidt - det er jo ikke sikkert, at dit stuehjørne passer ud for kabelbakkerne i opgangen. Her skal du kende murens tykkelse og så ved lidt geometri udregne vinklen.

Om du rammer så præcist som du ønsker, kan jeg nok have min tvivl om, men ovenstående er da et input til at ramme inden for rimelighedens grænser, men en præcision som på en metaldrejebænk skal du nok ikke forvente.

En anden metode kan være et detektionsapparat - de dyre af slagsen er rimelig præcise, men om muren er for tyk er jo en mulighed.
På den ene side af mures kan du sætte en strømkilde, en strømførende ledning eller lignende og på den anden side af væggen anvende detektionsapparatet.

thomasaakjaerjensen
Offline
Medlem siden 16/01/2017

Jeg har boret en del af den slags huller fra et rum på en etage og til et andet rum på en anden etage og bruger en Hilti PX10 transpointer til at "overføre" et punkt på den ene side af en væg til den anden side af samme væg - samt finde tykkelsen på væggen. Herefter er det i gang med en lineal og så en regnemaskine til at udregne borevinklen (betragt det som en mulighed for at genopfriske den geometri man lærte i folkeskolen). Nogle gange klipper jeg en vinkellære i et stykke tykt pap som kan holdes mod væggen og det lange bor (går jeg ud fra). Andre gange bruger jeg en lille digital vinkelmåler som kan sættes på boret med en magnet (og fjerner den så inden der bores). Du kan sikkert leje en transpointer et eller andet sted (koster desværre et par tusinde kroner at købe), ellers må du gå i gang med linealen og måle rundt om alle hjørner, karme, lofte, osv. God arbejdslyst.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Installering af luft til vand varmepumpe

Hej,Vi skal have installeret en luft til vand ...

Element til hundegård / hegn

HejEr der noget, der ved, hvor man kan købe ...

Vandskuring omkring pejseindsats

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os