Cookie- og privatlivspolitik


mantrain42
Offline
Medlem siden 29/08/2016

 

I det hus jeg fornyligt har overtaget, er der problemer med resonans i fjernvarme. Det brummer - svagt om dagen, men tager til i løbet aften og nat - når det er værst, føles det som om et køleskab står og brummer i samme rum.

 

Har haft snakket med en VVS, men han kan ikke rigtig komme med nogen løsning, vil dog kontakte fjernvarmen - der sker bare ikke så meget i den sag, så jeg vil prøve at se om jeg kan få en second opinion og måske tage hånd om det selv. Alternativt finde en anden VVS, men så vil jeg gerne have gjort fodarbejdet selv.

 

Jeg har foretaget en del fejlfinding, og synes selv jeg har fået det godt isoleret.

Jeg har udelukket alle radiatorer ved at have dem alle åbne på en gang og konstateret at der er varme på og at lyden er der stadig.

Når jeg lukker for frem og returløb på hovedhanerne, stopper lyden. Lyden bliver svagere når jeg lukker den ene og forsvinder helt når jeg lukker den anden. VVS manden mener at det kan være enten varmtvandsbeholderen, eller trykreduktionen der laver lyden, men det kan jeg ikke helt få til at passe fordi når jeg lukker for fremløbsventilen der sidder i varmeskabet lige efter måleren og jeg lukker for returløb på hovedhanen, er lyden der stadig. Som jeg kan se det, når jeg lukker på den måde, er det eneste sted der er tryk, på ledningen mellem hovedhane og hane i varmeskab - altså ikke noget tryk til hverken varmtvandsbeholder eller trykreduktion. Hvis lyden kommer ude fra, kan det så passe at den forsvinder helt ved luk af hovedhaner? Rørene til varmesystemet er kun tilgængelige der hvor hovedhanerne er sat på, og løber så i krybekælder frem til varmeskabet, og der er ikke adgang til krybekælder uden at bryde et gulv op. Men jeg har en god ide om hvordan de er ført, da jeg simpelthen kan mærke det i gulvet hele vejen ud til varmeskabet - og de løber lige under min seng i soveværelset, desværre.

 

Hvor tænkeligt er det at det kommer ud fra, med de ting jeg beskriver? Er det muligt at der sidder noget i krybekælderen mellem hovedhane og varmeskab? Giver ikke mening for mig at der skulle det, men man ved jo aldrig. Og er der nogen der har nogen fornemmelse om dette eventuelt er noget der er dækket af en ejerskifte?

 

Ændret 29. august 2016 - 14:32

Titansmed
Offline
Medlem siden 04/09/2016

Hej
Er der en stigning i vameforbruget om aftenen eller er det faste indstillinger på raditorerne?
Stiger lyden f.eks. efter at der er brugt varmt vand og dermed behov for ekstra varme til varmtvandsbeholderen? Det kan måske give ide til hvor støjen kommer fra. Prøv evt. at ændre på indstilling på en hane for at se om lydbilledet ændrer sig. Der kan være en hane som ved en bestemt gennemstrømning giver støj.
Vi havde tidligere et hus med fjernvarme, hvor der var en lille rørforbindelse (kobberrør) mellem fremløb og retur lige efter hovedhanerne. hvis dette rør sidder i spænd kan der evt. opstå støj.
Kik efter om rørene sidder frit og der ikke står et eller andet op ad rør eller radiator som kan afgive lyd.
Hvor er lyden værst? Høres den i hele huset?
Det er bare et par tanker, som måske kan hjælpe :-)
 

Produktudvikleren
Offline
Medlem siden 13/09/2016

En lyd som den du beskriver kommer næsten altid fra en ventil (termostat/hane). Hvis lyden forsvinder når du lukker for hovedhanerne er det relativ usandsynlig at det er noget uden for huset der frembringer lyden.

Du skriver at du har afprøvet alle radiatorventiler. Men selv om at du kan regulere temperaturen er det ikke det samme som at det ikke er en af disse der frembringer lyden. Så jeg vil anbefale at du endnu engang gennemgår alle radiatorventiler en efter en. Det er ikke nok bare at se at den kan åbne og lukke. Du skal ved åbning/lukning af hver eneste ventil kontrollere om lyden ændre sig eller måske helt forsvinder. Ligeledes skal du være opmærksom på de ventiler der er på varmtvandsbeholderen. Disse kan også skabe denne lyd.

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os