Cookie- og privatlivspolitik


Få varme i betongulvet

Overvejer du at støbe betongulv med vandbåren varme, er der mange elementer, du skal have til at hænge sammen. Men hvis du får styr på detaljerne, kan du udføre næsten hele arbejdet selv.

Sådan lægger du varme i betongulvet

Udgangspunktet for artiklen her var lidt usædvanligt: en fugtskadet kælder, der skulle forsynes med dræn, hvorfor hele gulvet skulle brækkes op. Så var der ikke langt til tanken om at lægge gulvvarme, når der nu alligevel skulle støbes forfra.

Opskriften er den samme

Men bortset fra opbrydningen af kældergulvet er opskriften på, hvordan du lægger varme i et betongulv, den samme – uanset om du har et betongulv, du vælger at brække op, eller blot støber et helt nyt gulv i badeværelset, tilbygningen, dagligstuen, køkkenet eller kælderen. Isoleringen nedadtil er alfa og omega i denne sammenhæng.

Vandbåren gulvvarme mest oplagt

Blot at lægge varmeslanger oven på et betonlag ville føre til masser af varme- og energispild, samtidig med at komforten ville blive langt mindre. Derfor er vandbåren gulvvarme da også mest oplagt, når man støber helt forfra.

At begynde at brække et eksisterende gulv op, alene for at lægge varme i, er en voldsomt stor opgave. Men skulle du få lyst, så er opskriften på, hvordan du efterfølgende isolerer og lægger varmen ned, den samme.

Relaterede artikler

 • De bedste tips til gulvvarmen

  De bedste tips til gulvvarmen

  02/2012 Få masser af tips og råd til både arbejdet og de mange overvejelser, der følger med, når du skal etablere gulvvarme.

 • Fra trægulv til lunt klinkegulv

  Fra trægulv til lunt klinkegulv

  05/2010 Så er det nu. Hiv det gamle, dårligt isolerede trægulv op, og læg et dejlig lunt klinkegulv med indbygget varme. Følg med, når mureren viser, hvordan du støber gulvet med svalehaleplader og varmeslanger, trin for trin.

  Sværhedsgrad 3/4
 • Få styr på gulvvarmen

  Få styr på gulvvarmen

  05/2010 Går du og overvejer at etablere gulvvarme i et nyt hus – eller supplere et bestående varmesystem med denne opvarmningsform? Så er der nogle ting, du skal have styr på først. Og det får du her.

 • Aldrig mere fodkoldt

  Aldrig mere fodkoldt

  01/2001 Hvis du skal skifte gulvbelægning i bad eller køkken, kan du erstatte - eller supplere - den eksisterende radiator med elvarme i gulvet. Nye gulvvarmesystemer fylder så lidt, at de sagtens kan installeres mellem det nye og det ...

 • Støb varmen ned i gulvet

  Støb varmen ned i gulvet

  11/1998 Allerede ved planlægningen af den nye tilbygning blev der taget højde for, at de ekstra kvadratmeter i fremtiden skulle kunne bruges til lidt af hvert. Derfor blev det besluttet at installere varme i det nye klinkegulv. ...

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Sådan lægger du varme i betongulvet
 • Sådan lægger du varme i betongulvet
 • Sådan lægger du varme i betongulvet

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad 4/4

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Få et professionelt værktøj

Få et professionelt værktøj

Værktøj

Få afsløret strømførende kabler i væggene og målt afstand, areal, volumen - og fugt i dit ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os