Cookie- og privatlivspolitik


Fiks det ødelagte gulvbræt

Dybe pletter og store hakker kan ødelægge ethvert flot gulv. Men du behøver ikke at gå og ærgre dig over de grimme pletter, for med de rette værktøjer og denne vejledning i hånden kan du med kirurgisk præcision udskifte det ødelagte gulvbræt, helt uden at det kan ses.

Fiks det ødelagte gulvbræt
En utæt radiatorventil har efterladt sig en fugtig og grim skjold på gulvet.

Der kan være mange og gode grunde til at ville udskifte et gulvbræt. En grim skjold efter den gamle potteplante, en dyb ridse, fra da junior gik på stylter inde i spisestuen, eller den klassiske utætte radiatorventil, som har efterladt sig et eller flere gennemblødte gulvbrædder, der nu er grimme og misfarvede.

LÆS OGSÅ: Lav den perfekte reparation af trægulvet

Løsningen er ligetil

Men løsningen er ligetil. Du skal blot bruge en multicutter til at skære det dårlige stykke af gulvet og erstatte det med noget nyt og friskt. Dette kræver i sagens natur, at du enten har en stump gulv liggende eller kan købe det i byggemarkedet.

TIP: Er gulvet udgået?

Er gulvet udgået, er et godt tip at prøve at kigge under et skab. Det kan være, at du til formålet kan skære et lille stykke af dér.

Her viser vi, hvordan du skifter et ødelagt gulvbræt omkring en radiatorventil. Det er lidt sværere end at udskifte et helt lige bræt, men principperne er de samme.

Fiks det ødelagte gulvbræt

Derfor er det gået galt

Potteplanter. En potteplante, der står i en utæt potteskjuler, kan meget hurtigt ødelægge et gulvbræt eller to og efterlade sig store og grimme skjolder.

Radiatorventiler. ses også en gang imellem, og her er problemet typisk opstået ved, at der ikke er kommet fliseklæber under hele fladen. En del af klinken hænger på den måde og “svæver”, og kommer der stor vægt på den del, knækker den.

Hakker og ridser. Hver gang møblerne flyttes rundt i hjemmet, kan de ridse og ødelægge gulvet.

SÅDAN GØR DU
Fiks det ødelagte gulvbræt 1. Start med at tegne en streg på det ødelagte gulvbræt 5 mm fra samlingen, hvor det støder op til det næste bræt. Brug nu multicutteren til at save lige oven i stregen.
Fiks det ødelagte gulvbræt 2. Flæk de sidste 5 mm af, så brættet bagved kan bruges som guide for det nye. Sav nu et nyt gulvbræt ud i den længde, der passer hele vejen ind til væggen.
Fiks det ødelagte gulvbræt 3. Mål afstanden inde fra væggen og ud til centrum af røret, og slå en vinkelstreg på brættet i denne afstand – det er denne streg, du på næste trin skal save efter. Mål nu ud, hvor på stregen røret skal gå igennem, og bor et hul i en størrelse, som giver 8-10 mm luft omkring røret.
Fiks det ødelagte gulvbræt 4. Sav igennem hullet
(efter stregen). Du har nu to stykker gulv, et kort og et langt, som sammen passer perfekt omkring radiatorrøret.
Fiks det ødelagte gulvbræt 5. Sav den nederste del af noten af. På den måde vil dine to nye stykker gulv glide pænt på plads uden at støde sammen med det gamle gulvs noter.
Fiks det ødelagte gulvbræt 6. Lim de to stykker gulv på plads rundt omkring røret. Tør overskydende lim af med en våd klud, og stil noget tungt ovenpå, som holder på brædderne, mens de tørrer.


Relaterede artikler

 • Kemisk træ fikser gulvet

  Kemisk træ fikser gulvet

  06/2017 Har du fået fordybninger eller skader i dit trægulv, så er kemisk træ løsningen. Se hvordan du anvender dette geniale materiale på dit gulv

 • Sådan reparerer du dine trægulve

  Sådan reparerer du dine trægulve

  06/2017 Ridser, fugt og slag. Trægulve er udsat for lidt af hvert, heldigvis er det muligt selv at fikse de fleste skader. Se hvordan du gør her.

 • Massivt plankegulv - holder i 100 år!

  Massivt plankegulv - holder i 100 år!

  01/2017 Det er en stor fornøjelse at lægge et gulv med de nærmest perfekte brede slotsplanker, og har du styr på 5 afgørende teknikker, kan det kun gå godt!

  Sværhedsgrad 3/4
 • Nødvendigt gulvværktøj

  Nødvendigt gulvværktøj

  01/2017 VIDEO: Når du skal lægge gulv, er der en god håndfuld værktøj, som du ikke kommer uden om. Du skal have et vaterpas på minimum en meter, så du kan bl.a. kan nivellere strøer. Men selv et vaterpas på 1 meter kan nogle gange ...

 • De bedste trægulve

  De bedste trægulve

  01/2017 VIDEO: Trægulve fås i et væld af træsorter og kvaliteter, men fælles for dem alle er, at de er savet ud af træstammer eller større grene.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Vandskuring omkring pejseindsats

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os