Cookie- og privatlivspolitik


Forlæng fortorvet

Her går fortovet ikke helt op til indkørslen, men det vil brolæggeren nu gøre noget ved.

Man starter med at fjerne gruset i hullet. Der skal fjernes så meget, at det passer med højden på de eksisterende sten plus lidt ekstra, så der er plads til noget lidt finere grus.

Stenene, der ligger op til hullet, er en speciel type, man kun bruger ude i kanterne. De skal derfor tages op og senere lægges i, der hvor den nye kant skal gå. Man kan enten bruge en løftestang eller en almindelig skovl til at tage kantstenene op.

Når stenene er fjernet, fylder brolæggeren grus i hullet og fordeler det jævnt med skovlen. På et så lille areal som her kan det ikke betale sig at leje en vibrator, i stedet stamper brolæggeren området med fødderne. Nu skal bunden rettes af, her vil vi gøre brug af fliserne på begge sider af hullet.

For at kunne gøre det skal vi have tilpasset et bræt, som kan være nede i hullet. I begge sider skæres en stump ud, som er 7,5 cm høj. Det passer med, at en sten er 8 cm, og så er der lidt ekstra, når stenen skal stampes til slut.

Brættet er nu tilpasset, så det kan køre på fliserne i de to sider og samtidig trække sandet af, så man får den samme højde i hele hullet.

Brolæggeren sørger for, at der er rigeligt med grus, inden han begynder at trække af. Når han når til enden af hullet, fjerner han det overskydende grus med hænderne. I den anden ende, hvor der ikke er fliser på begge sider, bruger han en asfaltrager til at trække af med.

Stenenes facon gør, at de kun kan lægges i ét bestemt mønster. Og da de eksisterende sten ligger skævt, er der ikke plads til første række sten.

Den må derfor vente til senere. De efterfølgende er hurtigt lagt, da de blot skal lægges tæt op efter hinanden. Når alle stenene er lagt, mangler brolæggeren stadig første række.

Her er det nødvendigt at tilpasse stenene med et sætjern. Har man ikke et sætjern, kan man til nød bruge en mejsel eller en vinkelsliber. Når stenene er tilpasset, kan de nemt lægges på plads vha. nogle få forsigtige slag med en mukkert.

Nu fordeles der sand i fugerne, inden brolæggeren stamper hele arealet med en knopstang. Stenene skal stampes, så de er i samme niveau som fortovet. Nu er hullet fyldt ud med sten, og fortovet går nu helt ind til indkørslen.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Teak stole med læder sæder, lak eller olie

Hej forumHar brug for hjælp til at liste ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os