Cookie- og privatlivspolitik


Sådan reparerer du tapetet

Her vil maleren vise to typiske tapetreparationer, der kan udføres af enhver. På den første er der skrabet et stykke tapet af væggen, så der er hul. På det andet tapet er der folder.

For ikke at svine på resten af tapetet sættes der afdækningspapir rundt om hullet. Herefter spartles hullet med filler så overgangen mellem hul og tapet bliver plan.

Afdækningen fjernes, og spartelmassen skal tørre i ca. 1 time. Når spartelmassen er tør slibes der med sandpapir korn 120.

En forudsætning for at lave reparationen er naturligvis, at man har en rest af tapetet. Der rives et rundt stykke tapet af, der er lidt større end hullet. Her skal der rives væk fra lappen og nedad, så der bliver en blød overgang i lappen. Der pensles et godt lag tapetklister på lappen, inden den sættes op.

Ved spraglet tapet som dette skal man sørge for, at mønstret passer. På den måde vil reparationen blive så godt som usynlig.

Når lappen sidder rigtigt, tørres der over med en fugtig svamp, så evt. klister fjernes. På det stribede tapet er der som sagt folder på midten. De er kommet, fordi tapetet ikke er trukket længe nok, inden det blev sat op.

Med en skarp hobbykniv skæres der langs folderne, hvorefter tapetet fjernes med en spartel.

For at få et godt resultat skal alle folder fjernes. Det kan se voldsomt ud, men er nødvendigt for at få et godt resultat. Når alt det løse tapet er fjernet pudses der efter med sandpapir for at få en blød overgang.

En bane af det stribede tapet holdes op til reparationen, så maleren kan se, hvor hun skal rive tapetet af, så striberne passer. Igen rives der væk fra lappen, så der bliver en blød overgang. Der smøres et godt lag klister på lappen, hvorefter den lægges op på det gamle tapet, så striberne passer.

Til sidst tørres reparationen over med en fugtig svamp. Når tapetet er tørret kan man praktisk taget ikke se at der er sat nyt tapet op.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os