Cookie- og privatlivspolitik


Fantastiske fuger

Fuger forbinder, og fuger adskiller. Fuger fastlåser, og fuger frigør. Fuger lukker af og beskytter. Fuger luner. Fuger holder tørt. Fugerne i dit hus præsterer et fantastisk arbejde, år efter år. Så du skal fuge godt. For når du fuger godt, bygger du godt.

Hver gang vi samler to ting i et hus, opstår der en fuge. Den fuge kan være alt fra en tynd limfuge til en bred gummifuge, alt fra en mørtelfuge mellem to mursten til den sandfyldte sprække mellem to fliser i indkørslen.

Og uanset hvor fugen befinder sig, uanset hvad fugens opgave er, så står og falder det samlede resultat med fugen. Tag nu fugen omkring et nyt vindue som eksempel. Du kan sætte det bedste og dyreste vindue i din facade – hvis fugen omkring det er af den gale type eller opbygges forkert, skal vinduet måske skiftes ud efter få år. For fugerne er alt andet end passive tilskuere til husets liv.

Fugerne binder husets stive elementer sammen, og de lukker af mellem dem, men de giver samtidig plads til bevægelser. Dag efter dag, år efter år, skal fugerne følge med og holde fast og holde tæt og holde sig pæne, når vind og varme rusker i huset. Og alligevel er fugen ofte en overset detalje, en irriterende ekstra opgave, som dukker op, bedst som vi syntes, det hele gik så godt og snart var overstået!

Men fugerne fortjener simpelt hen al den opmærksomhed, du kan give dem. Når du kender dine fuger og ved, hvilket imponerende arbejde de gør, så har du fugen i dine tanker fra første færd. Du sætter den rigtige plads af til fugen, når du skærer hul til vinduet. Du skaffer den rette primer og det bedste bagstop, vælger den rigtige fugemasse og sætter fugepinden i blød i god tid. Og du glæder dig til at runde arbejdet af med en perfekt fuge, der i mange år vil være dit personlige fingeraftryk på hele huset.

Relaterede artikler

 • Hvad skal fugen over bordet laves af?

  Hvad skal fugen over bordet laves af?

  17/2015 Jeg har sat fliser op på væggen over køkkenbordet og skal til at fuge. Jeg har hørt, at fugen ned mod køkkenbordet ikke bør laves af flisefuge. Er det rigtigt?

 • Den sikre vej til flotte fuger

  Den sikre vej til flotte fuger

  13/2015 Har du en grim gummifuge, tager det ikke lang tid at skifte den. Og hvis du bruger metoden her, får du et resultat, der kan måle sig med den professionelles.

  Sværhedsgrad 1/4
 • Vælg det rigtige skum og undgå FUGE-FEJL

  Vælg det rigtige skum og undgå FUGE-FEJL

  12/2016 Fugeskum er genialt til at tætne, forsegle og lukke huller og sprækker. Men vælger du den forkerte, kan det gå rigtigt galt. Se her, hvad du skal gå efter.

 • Fugning

  Fugning

  12/2016 VIDEO: Det ser forbavsende let ud, når mureren står og tager en klat mørtel fra sit pudsebræt, når han fuger. Dem, der har prøvet, vil vide, at det ikke er helt så nemt. Ofte ryger en del af mørtlen af fugeskeen på vej over ...

 • Undgå de 3 klassiske fuge-fælder

  Undgå de 3 klassiske fuge-fælder

  04/2016 Det kan tage år at mestre et ordentligt fugearbejde. MEN styrer du udenom disse 3 klassiske fuge-fælder, så er du godt på vej!

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Fantastiske fuger
 • Fantastiske fuger
 • Fantastiske fuger
 • Fantastiske fuger

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Hems fastgjort i Ytong pore-/gasbeton?

Goddag,Jeg har Ytong pore-/gasbeton vægge i ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os