Cookie- og privatlivspolitik


Filts muren

På steder, som ikke udsættes for direkte vand, kan du som et alternativ til vægfliser filtse muren med indfarvet tyndpudsmørtel.


En af fordelene ved tyndpudsmørtel er, at du kan få det i en række forskellige farver. Der skal bruges ca. 3,6 l vand til 20 kg tyndpudsmørtel, som skal blandes, til det har en fed cremet konsistens.

Her benytter vi et piskeris, men skal du filtse et stort område, kan du med fordel bruge en lille tvangsblander. Når du bruger farvet tyndpudsmørtel, skal du sikre dig, at alt din mørtel har samme produktionsdato, for at undgå farvenuancer.

Du bør samtidig ikke blande mere mørtel, end du kan bruge i løbet af halvanden time. Hvis du skal filtse nyopført murværk som her, skal al byggefugt være væk. Der skal dog altid forvandes.

Mureren lægger en stor portion tyndpuds på stålbrættet og lægger så brættet op til væggen i en spids vinkel på ca. 25 grader i forhold til vægfladen. Pudsen trækkes nu på i et meget tyndt lag nedefra og op.

Filtsning i indfarvet tyndpuds betyder, at det skal være fuldt dækkende, hvilket vil sige, at ingen sten vil være udækkede. Det er derfor vigtigt, at pudsen påføres i et ensartet lag over hele fladen. Ude i siderne kan det være nemmere at påføre pudsen med en spandeske.

Når der er påført tyndpudsmørtel på hele overfladen, skal væggen filtses med et filtsebræt. Mureren kører filtsebrættet i runde bevægelser og arbejder nærmest pudsen ind i overfladen.

En heldækkende filtsning kan både benyttes udendørs eller som her til at give en indvendig væg en flot farve. Når filtsningen er tør, vil fugerne i murværket blive en anelse lysere og dermed træde tydeligere frem, så man ser stenenes konturer.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os