Cookie- og privatlivspolitik


Skift til en vandhane med censor

Du bruger flere hundrede liter vand om året på at vaske hænder og børste tænder. Det meste af vandet går imidlertid til spilde, fordi det bare løber før, under og efter selve håndvaskeriet og tandbørstningen.


Derfor er det en god og meget vandbesparende idé at udskifte det gamle armatur med et nyt, hvor en sensor afgør, hvornår vandet skal løbe. Luk først for både det varme og det kolde vand.

Kan du ikke lukke for vandet, må du ikke selv foretage udskiftningen. De to omløbere løsnes med en svensknøgle. Du kan eventuelt give dem et lille slag, hvis de sidder fast.

Omløberen, der holder armaturet fast under vasken, skal afmonteres. Start med en skiftenøgle eller en rørtang, og skru resten af med fingrene. Nu er vandhanen lige til at trække op. Benyt lejligheden til at gøre rent omkring hullet i vasken.

Fjern skiver og møtrik på det nye armatur, og stik rørene ned igennem hullet. På mange nye armaturer følger der to filtre med. De skal placeres mellem vandrørene og slangerne fra armaturet.

Filtrene monteres på toppen af kugleventilerne. Med filtrene slipper du for, at der kommer kalk og snavs fra rørene op i blandingsbatteriet. Filtrene spændes fast med en svensknøgle. Nu monteres gummiskive og omløberen, der skal holde vandhanen fast til vasken.

Slutteligt fastgøres slangerne til armaturet. Vil du gøre det nemt for dig selv, så vælg et af de nye blandingsbatterier med bløde slanger i stedet for kobberrør, da det er betydelig nemmere at montere. Du slipper fx for at skære dem til i længden.

Der åbnes for vandet – og det nye vandbesparende armatur er klar til brug. Temperaturen reguleres på det lille håndtag, og hanen tændes først, når sensoren registrerer hånden. Og lukker umiddelbart, når hånden fjernes.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os