Cookie- og privatlivspolitik


Sådan skifter du et blandigsbatteri

Skal man skifte et blandingsbatteri, er det nogle gange nemmere at tage hele vasken ned, end det er at ligge inden under vasken og arbejde på den trange plads. Det er dog ikke nødvendigt for at få et pænt resultat.

Vvs’eren starter med at fjerne afløbsrøret med en stor rørtang. Når afløbsrøret er fjernet, kan man komme til at lukke for vandet til det eksisterende blandingsbatteri. Når der er lukket for vandet, kan rørene skrues af ved hjælp af en lille svensknøgle.

Nu skal vasken løsnes fra væggen. Dette gøres med en skruetrækker. Når skruerne er fjernet, er der stadig nogle plastic-bøsninger, som man saver over med en nedstrygerklinge. Når det er gjort i begge sider, er vasken løs og kan nemt fjernes. Vasken er nu taget ned, og det gamle blandingsbatteri skal afmonteres.

Fagmanden starter med afløbet, gummipakningen fjernes, og forsigtigt bankes afløbet af. Fagmanden bruger håndtaget af en skruetrækker, så han ikke risikerer at ødelægge vasken.

Da blandingsbatteriet ikke skal bruges igen, brækkes rørene af, så det er nemmere at komme til Møtrikken, som holder batteriet på plads, skrues af. Med en rørtang kan man nu nemt vride blandingsbatteriet af. Tilbage sidder kun resterne af den gamle pakning og lidt silikonefuge.

Med en skruetrækker skrabes silikonen af, og der renses efter med universalrengøring. Det er vigtigt at få alle aflejringer væk, så det nye blandingsbatteri kan sidde helt tæt til vasken.Nu er vi klar til at montere det nye blandingsbatteri og afløb.

Det er en god idé inden monteringen at undersøge, hvordan det nye batteri fungerer, da der kan være forskel fra model til model. Fagmanden starter igen med afløbet. Der rulles en pølse af gummikit, som er lang nok til at nå hele vejen rundt om vaskens afløb.

Pølsen lægges på overstykket, hvorefter det presses ned i vasken. På den anden side skal understykket af afløbet skrues fast i overstykket. Der smøres lidt paksalve på gummipakningen. På den måde kan det skrues af igen, hvis man skal skifte afløbet senere.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Granitskærver i haven som bålplads

Hej GDS Jeg håber i kan hjælpe mig. Jeg har ...

Inddækning, terrassetag mod sternbræt/tagrende

Jeg har bygget en overdækning til terrassen, ...

Installering af luft til vand varmepumpe

Hej,Vi skal have installeret en luft til vand ...

Element til hundegård / hegn

HejEr der noget, der ved, hvor man kan købe ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os