Cookie- og privatlivspolitik


Sådan laver du selv en faskine

En faskine giver din jord tid til at opsuge regnvandet fra en bygning eller en terrasse, så du slipper for at føre det til en kloak. Faskinen kan spare dig for mange tusind kroner, den kan hjælpe naturen og aflaste vores hårdt belastede kloakker. Og så er den så enkel, at du sagtens selv kan bygge den.

Den optimale faskine-konstruktion
Faskinen leder øjeblikkeligt vandet fra taget ned i et nedgravet hulrum, hvor det har tid til at sive ned i jorden. Hvor stor faskinen skal være, afhænger af tagets størrelse og af jordens evne til at opsuge vand.

DET KAN EN FASKINE HJÆLPE DIG MED


 • En faskine er en nem og billig måde at tage hånd om regnvandet på.
 • En faskine lader regnen fra dit tag blive et bidrag til vores grundvand.
 • En faskine aflaster kloakken og de vigtige rensningsanlæg.
 • En faskine er med til at hindre oversvømmelser.Når du bygger en carport eller anlægger en stor terrasse, er en faskine ofte den bedste, mest miljørigtige og langt billigste måde at sikre sig, at et kraftigt regnskyl ikke sætter haven eller huset under vand. Somme tider kan du også lade faskiner tage vandet fra husets tag. Der er ligefrem kommuner, som kræver faskiner ved nybyggeri for at aflaste kloaksystemet.

Faskinen er som en stor, nedgravet regnvandsbeholder, der i første omgang opsamler den regn, som et regnskyl kaster ned over bygningen eller terrassen, og som leder vandet så hurtigt videre ud i jorden, at den også har plads til næste byge.

Flere fordele ved en faskine

Der er store fordele ved at lede regnen ned i jorden frem for at lede den ud i kloakken, som vi gør med det meste vand fra vores tage og indkørsler. Det er for det første meget billigere. Du kan selv anlægge en faskine og derved slippe for at betale en autoriseret kloakmester for at lægge kloakrør og grave brønde ned.

For det andet er det er bedre for miljøet. Både i din egen lille have og i den store sammenhæng. Med en faskine bliver regnvandet et positivt bidrag til vores livsvigtige grundvand, i stedet for at det dyrebare vand føres i kloakker ud til havet.

Den tredje fordel er, at en faskine aflaster vores kloakker. Det er blevet aktuelt med de hyppigere og kraftigere regnskyl, som klimaændringerne fører med sig. De betyder, at vores kloakker mange steder overbelastes ved ekstrem regn. Faskiner er altså med til at forhindre oversvømmelser.

Få styr på jorden og de lokale regler

Men før du kaster dig ud i at grave en faskine ned i haven til det nye udhus, skal du sikre dig, at det rent faktisk er en god løsning hos dig.

SE OGSÅ: TEST SELV - Kan en faskine klare alt DIT regnvand?

Du skal undersøge, hvor god din jord er til at optage vand, for det afgør, om du kan klare dig med en faskine, og hvor stor den i så fald skal være. Du skal også sikre dig, at faskinen kan leve op til de mange regler. Der er regler for, hvor tæt den må ligge på bygninger, regler for dybder og størrelser og lokale regler lige fra at kræve til at forbyde faskiner.

Og endelig skal du få en tilladelse fra kommunen, for først når du har den i hånden, må du kaste dig ud i projektet med at føre regnen ned i jorden.

Download hele artiklen og få en udførlig vejledning til, hvordan du selv anlægger den optimale faskine.

Relaterede artikler

 • TJEK: Kan en faskine klare dit regnvand?

  TJEK: Kan en faskine klare dit regnvand?

  25/07 En faskine suger store mængder regnvand. Men det er ikke alle steder, den vil virke. Se her, hvordan du selv kan teste, om en faskine kan klare DIT regnvand.

 • Få glæde af regnvandet

  Få glæde af regnvandet

  08/2014 De kraftige regnskyl giver et voldsomt pres på vores kloakker. Med et regnbed kan vandet ledes tilbage til naturen på den bedst tænkelige måde.

  Sværhedsgrad 2/4
 • TJEKLISTE: Gør din have vinterklar

  TJEKLISTE: Gør din have vinterklar

  08/2014 Hvis du "lukker haven ned" inden vinter, slipper du for en masse arbejde i foråret. Græsset vil kræve mindre pleje, og ukrudtet får aldrig en chance!

 • Galleri: Havetrampoliner på afveje

  Galleri: Havetrampoliner på afveje

  08/2014 Det er ikke spor sjovt, hvis stormen får fat i en af de store havetrampoliner. Medmindre det er andre folks trampoliner, naturligvis ...

 • 3 TIPS: Genbrug dine nedfaldsblade

  3 TIPS: Genbrug dine nedfaldsblade

  08/2014 Det er efterår, og lige om lidt dækker bladene hele din græsplæne. Spar dig selv for en tur til genbrugspladsen og brug i stedet bladene til noget nyttigt.

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Faskine - sådan laver du selv en perfekt faskine
 • Faskine - sådan laver du selv en perfekt faskine

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Undertag på eksisterende tagltag?

Er det muligt at lægge undertag under et ...

Byggefakta.dk / faktanet

Hi all,I want to know if someone is using ...

Saveværktøj

Hej Alle Da jeg er blevet husejer for nylig ...

Hems fastgjort i Ytong pore-/gasbeton?

Goddag,Jeg har Ytong pore-/gasbeton vægge i ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os