Cookie- og privatlivspolitik


Rul græsset på

I stedet for at så græs og vente på, at det vokser op, kan du i stedet på ganske kort tid rulle græs direkte på jorden. Vi viser her, hvordan du gør det.


Græsset skal lægges oven på 10-15 cm god muldjord, som er blevet gennemarbejdet, så det er fri for sten og grene. Fagmanden har lavet et bræt, hvor han har skåret et 2,5 cm højt hjørne af i den ene side. På den måde kan han lægge det på fortovet og trække jorden af så han får det rigtige niveau.

Når niveauet er i orden, skal der tromles. Her kan du enten bruge en havetromle eller en stor tønde fyldt med vand.Jorden skal tromles grundigt, så fagmanden tromler både et par gange på langs og bagefter på tværs.

Overfladen skal være så fast, at du kan gå på den uden at sætte nævneværdige spor. Når bunden er klar, kan du begynde selve lægningen. Vær opmærksom på, at du ikke må vande jorden, inden du ruller græsset på. Det øger kun risikoen for, at græsset rådner.

Det første græs skal blot lægges op til hjørnet og rulles ud, mens fagmanden sikrer sig, at det er jævnt og flugter med flisekanten. Næste rulle skal stødes op til den første, så de ligger tæt sammen, og ellers rulles på som den første rulle.

I enden er rullen for lang. Her bruger fagmanden en hobbykniv og et lige bræt til at skære græsset over, men han kunne såmænd også have brugt en arp spade eller lignende.

I den næste række må du ikke starte med en hel rulle græs, da stødsamlingerne skal ligge forskudt. Fagmanden ruller derfor rullen halvvejs tilbage og skærer græsset over. Den anden halvdel kan nu bruges i den anden ende. Ude i siden langs hækken er der ikke plads til en hel rulle, da der kun er ca. 20 cm.

Fagmanden deler derfor en rulle på midten med en gammel fukssvans, som nemt skærer sig gennem græsset. Den halve rulle lægges nu på samme måde som resten af græsset. Når alt græsset er rullet på, skal det atter tromles, så her bruger fagmanden atter tønden, men tromler kun på langs for ikke at forskubbe græsset.

Græsset kan faktisk tages i brug med det samme, men det har bedst af, at du lader det ligge ubetrådt i et par uger, så rødderne kan få ordentligt fat. De første 14 dage efter lægning skal græsset vandes hver dag. Der skal rigeligt med vand til, specielt i sommermånederne.

Har du lagt græsset om vinteren, skal du ved de første solskinsdage i foråret sørge for at vande græsset igen, så det ikke udtørres. Efter tre uger bør du give plænen en gang let gødning. Rullegræs er en nem og hurtig måde at få en flot græsplæne uden ukrudt.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os