Cookie- og privatlivspolitik


Let grillbord af beton

Beton er flot, stærkt og billigt, og det kan bruges på et utal af måder. Vi har brugt det til at støbe et grillbord, som ikke blot er pænt og solidt, men også smart lavet. Vi bruger nemlig den samme støbeform til både bordplade og ben. Det betyder, at du sparer tid, penge og materialer.

GrillbordDet smarte ved vores grillbord er, at du kan bruge den samme form til både ben (gavle) og pladen. På den måde sparer du træ. Men det betyder også, at der er en del ventetid forbundet med projektet, mens først gavle og derefter bord tørrer.

At støbe beton er et nemt, men tidskrævende arbejde. Mens betonen tørrer, må du væbne dig med tålmodighed, og det kan være en prøvelse, når du bare gerne vil se det færdige resultat. Men det er ventetiden værd, for beton er et flot og alsidigt materiale, som giver rigtig mange muligheder for kreativitet og finesser.

Bordbenene til vores grillbord laver vi i en klassisk støbeform, som er skruet sammen af støbefiner. Samme form bruges så igen til bordpladen, som kuglegrillen skal hvile i.

Hullet til grillen er lidt mere finurligt at lave, men når en passende form og størrelse er fundet, er det egentlig blot at blande beton, hælde den i formen og så vente, til betonen er hærdet.

Før du går på jagt efter en støbeform til hullet, skal du måle dig frem til en diameter, som passer til din kuglegrill. Mål omkredsen på din grill en eller to centimeter under håndtagene. Resultatet dividerer du med pi (3,14). Så kender du diameteren på den form, du skal på jagt efter.

Hent byggevejledningen og få en udførlig trin for trin-guide til projektet. Vi viser dig blandt andet, hvordan du bygger støbeformen og støber bordplade og ben. God fornøjelse.

Relaterede artikler

 • 3 HURTIGE: Tænd op i grillen i en fart!

  3 HURTIGE: Tænd op i grillen i en fart!

  09/06 Hvis du har travlt med at få gang i kullgrillen, så har vi 3 bud på, hvordan du kan tænde op. Nummer 3 går LYN-hurtigt.

 • Fiks robot renser din grill

  Fiks robot renser din grill

  07/06 En grillbørste er i al enkelthed et håndtag med stålbørster, der renser din grillrist. Heldigvis har kreative producenter videreudviklet lidt på konceptet.

 • 3 TIPS: Opgrader din grill

  3 TIPS: Opgrader din grill

  11/05 Har du hænderne skruet rigtigt på, kan du få mere ud af din kuglegrill. Det kræver blot lidt opfindsomhed. Her får du inspiration fra Gør Det Selvs læsere.

 • Mur en flot havegrill

  Mur en flot havegrill

  09/05 VIDEO: I dette projekt viser mureren, hvordan man bygger en havegrill. Vi opfører grillen indendørs, men arbejdsgangen er præcis den samme, som hvis den var opført hjemme i haven. Mureren viser hele processen fra udgravning ...

 • 5 gode grunde til at vælge gasgrill

  5 gode grunde til at vælge gasgrill

  26/04 Skal du vælge en gasgrill eller en kulgrill, når du skal investere i en ny grill? Der er 5 gode grunde til at vælge gas!

Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Grillbord af beton
 • Grillbord af beton
 • Grillbord af beton

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad 2/4

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os