Cookie- og privatlivspolitik


Gør havemøblerne klar til sæsonen

Forlæng levetiden på dine havemøbler og giv dem en overhaling, så de er flotte at se på, når havesæsonen for alvor går i gang.


Dine slidte, grå havemøbler kan sagtens komme til at ligne dem på billedet

Har du havemøbler af træ vil du sikkert gerne sørge for, at de fremstår flotte og ikke ser vejrbidte ud, når sommeren skal nydes i haven. Ved at give havemøblerne en kærlig hånd hvert år bliver de ikke bare ved med at være flotte at se på, du forlænger også levetiden på dem.

Foråret er et oplagt tidspunkt

Måske har du opbevaret dine havemøbler i ly for vind og vejr hen over vinteren, og de er derfor gennemtørre og oplagte at give en overhaling i løbet af det tidlige forår. Tørt træ er lettere at slibe og det mest behagelige at arbejde med.

Rens træet ned

Det er en god idé at rense dine havemøbler, inden du giver dem olie. Vælg en trærens, der passer til træsorten og så er det ellers i gang med en god børste og knofedt eller en højtryksrenser, hvis du har sådan en. Sørg for at fordele trærens i alle hjørner og sprækker, så du ikke risikerer, at der kommer pletter i overfladen.

LÆS OGSÅ: Test af højtryksrensere

Lad træet tørre

Når du er færdig med at rense havemøblerne, skal de have lov til at tørre, gerne i et døgns tid eller endnu bedre 48 timer, så du er sikker på, at træet er helt tørt. Sæt møblerne i solen eller under et halvtag, hvor du er sikker på, at dug eller regn ikke fugter træet.

Slibning og olie

Inden du giver træet olie, kan det være en god idé at give træet en omgang med et stykke sandpapir for at få den flotteste finish. Slib i træets længderetning, og børst støv af, når du er færdig. Nu er dine møbler klar til olien, læs instruktionerne på beholderen, og vær omhyggelig, når du påfører olien. Især enderne på træet skal du være omhyggelig med at mætte tilstrækkeligt. Lad olien tørre og giv eventuelt træet endnu et lag.

Spænd efter

Havemøbler har det med at blive lidt løse i leddene. For at undgå at de falder helt fra hinanden, er det en god idé lige at gå leddene igennem med fastnøgle eller en skruetrækker. På den måde er du sikker på, at alt bliver holdt ordentligt sammen, næste gang du skal nyde solens stråler i haven.

Relaterede artikler

 • Byg selv bordbænkesæt

  Byg selv bordbænkesæt

  13/2017 Se, hvordan du bygger en luksusversion af denne møbelklassiker. Lækre detaljer og en god konstruktion gør det til lidt af et drømmeprojekt.

  Sværhedsgrad 3/4
 • Ny bordplade til havebordet

  Ny bordplade til havebordet

  13/2017 VIDEO: Fagmanden skal lave en ny sekskantet bordplade til havebordet, og det vil han gøre på den mest enkle måde.

 • 3 ben - så vipper bordet ikke

  3 ben - så vipper bordet ikke

  13/2017 VIDEO: Fagmanden vil her vise, hvordan han laver bordben, der sikrer, at havebordet aldrig vipper. Et almindeligt firbenet bord vil næsten altid vippe, når man sætter det ud i haven eller på terrassen, men hvis man nøjes med ...

 • Byg selv lounge-møbler på 2 dage!

  Byg selv lounge-møbler på 2 dage!

  13/2016 Træmøbler, som kan tåle at stå ude hele året, koster en formue. Heldigvis kan du bygge dem selv! Vi viser, hvordan du bygger en lækker lounge i sibirisk lærk.

  Sværhedsgrad 2/4
 • Byg flot havebord i en fart!

  Byg flot havebord i en fart!

  13/2016 Har du brug for et stort havebord allerede i næste weekend? Så viser vi dig her tre modeller, du selv kan bygge. Det ene kan du have færdigt allerede i morgen.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os