Cookie- og privatlivspolitik


Skab læ med færdighæk

Jesper er godt i gang med at grave ud i det lille mellemrum mellem den nyanlagte gang og indkørslen. Forhaven skal nemlig lukkes af med en hæk i hver ende.

Disse to nye hække skal være af samme højde som den gamle hæk ud mod vejen og fungere som en naturlig forlængelse, der både indrammer haven, giver læ og skærmer af for indkik.

Det tager imidlertid mange år for en almindelig hæk at blive så høj. Derfor har vi valgt at sætte en Prima Færdighæk med en plantehøjde på 180 cm. Planterne er liguster (Ligustrum vulgare), nøjagtigt som den hæk, der står i forhaven allerede.

Prima Færdighæk er planter, der har vokset 3-5 år længere end de hækplanter, vi almindeligvis kan købe på planteskolen. Fordelen er indlysende. I løbet af få timer kan du etablere en færdig hæk i fuld højde. Jesper har gravet en rende med en dybde på 30 cm.

Han har løsnet jorden godt i bunden, så det er nemt for planterne at etablere sig. Hækplanterne leveres med en klump jord omkring rødderne, der holdes sammen af et stykke nedbrydeligt lærred, der forgår i løbet af et års tid efter plantningen.

Når du planter liguster, skal der ca. være to en halv plante pr. meter. Det vil sige, at der skal være en afstand på omkring 40 centimeter fra den ene plantes stamme til den næste.

Du skal selvfølgelig undervejs sørge for, at planterne står lige, og det er en god idé til sidst at kigge hækken efter og sikre, at hver plante står med den pæneste side udad.

Det gør de nu, og Jesper dækker planternes rødder til og sørger for at stampe jorden godt ned hele vejen omkring hver enkelt plante. Det ser voldsomt ud, men det sikrer, at jorden komprimeres godt omkring rødderne, så der er fuld jordkontakt.

Nu kører Jesper en trillebør med planter til den modsatte side af haven og starter processen forfra. Inden længe er også denne hæk færdig, og haven har nu fået en pæn og ensartet ramme.

Endelig får alle hækplanter en ordentlig omgang vand. Du må dog hverken vande for meget eller for lidt. Ved sjatvanding stimuleres rodaktiviteten i toppen, hvilket gør at planterne bliver mere følsomme for manglende vanding.

Ved overvanding får hækken gule hængende blade og vil til sidst dø. Hækken skal helst vandes meget og omhyggeligt i det første halve år, gerne med ca. 10 liter pr. plante hver uge i tørre perioder.

Efter et par måneder er hækken blevet mere tæt og er så småt begyndt at falde i et med den gamle hæk. Prima Færdig Hæk er et kvalitetsprodukt der gør det muligt for enhver at få en fuldt færdig hæk på få timer.

Prima Færdig Hæk sælges i enten 150 cm eller 180 cm højde. Prima Færdig Hæk er en oplagt løsning, hvis du vil lave en hurtig afskærmning, lukke af for indkik eller skabe læ.

Relaterede artikler

 • SLYNGPLANTER: Slyngplanter som hæk

  SLYNGPLANTER: Slyngplanter som hæk

  14/11 VIDEO: Slyngplanter er ofte hurtigtvoksende og derfor gode at bruge, hvis du skal have etableret en hæk i en fart. Her er brugt flere forskellige typer af slyngplanter, der skal skærme af mellem fortov og forhave.

 • SÅDAN: Plant din nye hæk helt perfekt!

  SÅDAN: Plant din nye hæk helt perfekt!

  09/08 Hvornår er det bedste tidspunkt til at plante hæk? Hvordan skal du bære dig ad? Og hvilke hække-planter egner sig bedst til dig og din have? Få svarene her!

 • 4 TRIN: Få en perfekt hæk!

  4 TRIN: Få en perfekt hæk!

  12/2016 Skal du plante hæk? Kom godt fra start med vores 4 enkle trin, så er du sikret en flot, tæt hæk, der både giver læ og privatliv.

 • Findel afklippet

  Findel afklippet

  12/2016 VIDEO: Har du lige klippet hæk, så har anlægsgartneren et lille tips til, hvordan du nemt kan slippe af med grenene.

 • Ret hækken op

  Ret hækken op

  12/2016 VIDEO: Denne hæk er begyndt at vælte ud mod fortovet. Det skyldes formentlig, at hækken oprindeligt har været for bred i toppen, og i løbet af vinteren har vægten af sneen tynget den ned.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Støbning af beton vask

Hej Har læst jeres ellers glimrende artikel ...

Lille radiator i stort rum

Hej alle,Jeg står med en 2 værelses lejlighed, ...

kondens på enkeltlagsplader til terrasse?

Jeg har set projektet her i gør det selv hvor ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Undgå ubehagelige bore-uheld

Få din egen multidetektor med Gør Det ...

QUIZ: Test din viden om isolering

Kan man få allergi af et velisoleret hus? ...

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over ...

Fyrer du (også) ulovligt i brændeovnen?

Ved du, hvad du må fyre med i din ...

Stop tyven med en stikdåse!

Se her, hvordan en smart stikdåse kan få ...

Halvér din varmeregning!

Regnestykket er simpelt: Du bruger el for 1 ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os