Cookie- og privatlivspolitik


Skab læ med færdighæk

Jesper er godt i gang med at grave ud i det lille mellemrum mellem den nyanlagte gang og indkørslen. Forhaven skal nemlig lukkes af med en hæk i hver ende.

Disse to nye hække skal være af samme højde som den gamle hæk ud mod vejen og fungere som en naturlig forlængelse, der både indrammer haven, giver læ og skærmer af for indkik.

Det tager imidlertid mange år for en almindelig hæk at blive så høj. Derfor har vi valgt at sætte en Prima Færdighæk med en plantehøjde på 180 cm. Planterne er liguster (Ligustrum vulgare), nøjagtigt som den hæk, der står i forhaven allerede.

Prima Færdighæk er planter, der har vokset 3-5 år længere end de hækplanter, vi almindeligvis kan købe på planteskolen. Fordelen er indlysende. I løbet af få timer kan du etablere en færdig hæk i fuld højde. Jesper har gravet en rende med en dybde på 30 cm.

Han har løsnet jorden godt i bunden, så det er nemt for planterne at etablere sig. Hækplanterne leveres med en klump jord omkring rødderne, der holdes sammen af et stykke nedbrydeligt lærred, der forgår i løbet af et års tid efter plantningen.

Når du planter liguster, skal der ca. være to en halv plante pr. meter. Det vil sige, at der skal være en afstand på omkring 40 centimeter fra den ene plantes stamme til den næste.

Du skal selvfølgelig undervejs sørge for, at planterne står lige, og det er en god idé til sidst at kigge hækken efter og sikre, at hver plante står med den pæneste side udad.

Det gør de nu, og Jesper dækker planternes rødder til og sørger for at stampe jorden godt ned hele vejen omkring hver enkelt plante. Det ser voldsomt ud, men det sikrer, at jorden komprimeres godt omkring rødderne, så der er fuld jordkontakt.

Nu kører Jesper en trillebør med planter til den modsatte side af haven og starter processen forfra. Inden længe er også denne hæk færdig, og haven har nu fået en pæn og ensartet ramme.

Endelig får alle hækplanter en ordentlig omgang vand. Du må dog hverken vande for meget eller for lidt. Ved sjatvanding stimuleres rodaktiviteten i toppen, hvilket gør at planterne bliver mere følsomme for manglende vanding.

Ved overvanding får hækken gule hængende blade og vil til sidst dø. Hækken skal helst vandes meget og omhyggeligt i det første halve år, gerne med ca. 10 liter pr. plante hver uge i tørre perioder.

Efter et par måneder er hækken blevet mere tæt og er så småt begyndt at falde i et med den gamle hæk. Prima Færdig Hæk er et kvalitetsprodukt der gør det muligt for enhver at få en fuldt færdig hæk på få timer.

Prima Færdig Hæk sælges i enten 150 cm eller 180 cm højde. Prima Færdig Hæk er en oplagt løsning, hvis du vil lave en hurtig afskærmning, lukke af for indkik eller skabe læ.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Installering af luft til vand varmepumpe

Hej,Vi skal have installeret en luft til vand ...

Element til hundegård / hegn

HejEr der noget, der ved, hvor man kan købe ...

Vandskuring omkring pejseindsats

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Slut med råd i træstolper

Hej med Jer."stolpen er rådnet efter kun ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os