Cookie- og privatlivspolitik


Vedligeholdelse af vedbendhegn

Hegnet her er oprindeligt et trådhegn. En række vedbendplanter har fået lov at gro her, og som årene er gået, er hegnet blevet ganske tæt. Der er ikke megen vedligeholdelse af sådan et hegn sammenlignet med en hæk, der skal klippes flere gange om året.

Men der er dog en smule, du kan gøre, hvis du gerne vil holde den nogenlunde ensartet og i en vis højde. Er den begyndt at blomstre som her, gør du klogt i at klippe den lidt ind. Disse skud er nemlig både ret tunge og kan få hegnet til at hælde uhensigtsmæssigt.

De skygger desuden meget for væksten indenunder, så væksten kan efterfølgende blive tynd, hvis blomsterskuddene bliver siddende. Det kan også være fornuftigt jævnligt at holde hegnet i en maksimumshøjde.

Nogle steder er der en vis begrænsning på, hvor høje de naturlige hegn må være. Og der er ingen tvivl om, at hegnet holder sig smukkere, hvis du jævnligt gør en indsats for at holde højden, end hvis du skærer toppen af på én gang, som var det en almindelig hæk.

Der vil løbende være nogle lange ranker, som trænger til at blive fjernet. Hold øje med, om hegnet indenunder er blevet så tyndt, at du med fordel kan flette disse ranker ind i det eksisterende hegn.Det sker også, at de lange ranker slår rod i jorden.

Dem kan du enten fjerne og smide ud, eller du kan samle dig nogle stiklinger, som du så efterfølgende kan plante et andet sted. Vedbendstiklinger er meget nemme at få til at skyde på ny.

Netop her er hegnet blevet lidt tyndt, så Jane finder nogle yngre ranker og sideskud, som hun kan flette ind i trådhegnet i midten. Enkelte steder hjælper en snor med at holde rankerne på plads.

Men ellers er det meste blot flettearbejde.Sådan fortsætter hun stykke for stykke, indtil hegnet efterhånden er, som hun ønsker det. Foruden de stiklinger hun klippede undervejs, anbefaler hun også, at man gemmer nogle af de store blomstrende skud. De er nemlig rigtig gode til langtidsholdbare buketter.

Relaterede artikler

 • HEGN: Lav et luftigt hegn med armeringsjern

  HEGN: Lav et luftigt hegn med armeringsjern

  18/08 VIDEO: Det roder lidt i baghaven, så for at skjule haveredskaberne en smule vil vi bygge et lille hegn, hvor der kan klatre nogle smukke planter opad.

 • HEGN: Lav et hurtigt hegn med H-stolper

  HEGN: Lav et hurtigt hegn med H-stolper

  18/08 VIDEO: Den letteste måde at bygge et hegn på er ved at bruge H-stolper. Stolperne til dette eksempel er 97 x 97 mm imprægneret fyrretræ.

 • HEGN: Lynhurtig maling med en sprøjtepistol

  HEGN: Lynhurtig maling med en sprøjtepistol

  18/08 VIDEO: Det tager alt for lang tid at give hegnet træbeskyttelse med en pensel. Brug i stedet en sprøjtepistol. Men før du går i gang med sprøjten, er det vigtigt, at du køber en maling eller træbeskyttelse, der kan bruges til ...

 • HEGN:Flot stakit med brede og smalle stave

  HEGN:Flot stakit med brede og smalle stave

  18/08 VIDEO: Her var tidligere et hegn og en låge, men begge dele var efterhånden så rådne, at de hele måtte udskiftes. Dog ikke stolperne, som er af imprægneret fyrretræ.

 • HEGN: Lav et enkelt og flot læhegn i en ramme

  HEGN: Lav et enkelt og flot læhegn i en ramme

  17/08 VIDEO: Her vil håndværkeren vise, hvordan man kan lave et stakit i kvadratisk ramme. Han har valgt at lægge 20 x 125 mm uimprægnerede brædder skråt ind i rammen.

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Epoxy eller polyester

Hej!Min far er ved at lave et flot spisebord ...

Nyt terrændæk - skal jeg grave mere ud?

Hej alle Jeg er ved at lave nyt terrændæk i ...

Redskabsskur op imod husmuren

Hej. Jeg skal til at bygge et redskabsskur der ...

Osb plader udv/drivhus

Hej Min kone ønsker jeg laver 4 mindre kasser ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os