Cookie- og privatlivspolitik


Skitse

Til at udarbejde skitsen har Jane benyttet det eksisterende matrikelkort og kopieret det op, så målestoksforholdet er 1:100. Det er et bekvemt forhold, da 1 cm på skitsen så svarer til 1 m i virkeligheden.

Samtidig har Jane kopieret tegningerne af huset ned i samme målestoksforhold. På den måde kan hun nemt placere vinduer mv. på skitsen. Ud fra matrikelkortet har hun lavet en grundplan, der er målfast, med retvinklede hjørner, og hvor nordpilen også er tegnet ind.

Havens placering i forhold til verdenshjørnerne har nemlig betydning for, hvilke planter du kan have stående. Første skitse er med den nuværende beplantning og belægning. På den måde kan man afgøre, om der er nogle af disse eksisterende elementer, der kan integreres i den nye have.

Efterfølgende er Jane begyndt helt forfra på et rent papir. Her har hun forsøgt at opfylde ønsker som en lille siddeplads, en pæn indramning af haven og samtidig skabe en hyggelig rumfornemmelse.

Selv med disse guideliner kan opgaven løses på mange forskellige måder. Her har Jane forsøgt med espalierede frugttræer i siderne, der danner ramme i haven og forhindrer indkik.

I midten er der bede og et stykke indrammet græs.I dette tilfælde ligger haven helt op ad huset, og da arealet samtidig ikke er særligt stort, vil Jane på den sidste skitse arbejde med en mere enkel og stram havearkitektur.

Bedene langs husmuren bibeholdes. Men i midten vil hun lave en lille terrasse, så man kan sidde lunt op ad husmuren. Man vil typisk lave to til tre skitser, så det er muligt at lege lidt med, hvor formfast eller naturlig haven skal være.

Vi var valgt at arbejde videre med denne skitse, hvor der er en fin overensstemmelse mellem afgrænsede bede, en lille plads og fornemmelsen af at træde ind i et nyt rum.

Alt sammen holdt i en stram geometrisk grundopbygning med en indbygget symmetri, som passer til huset.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os