Cookie- og privatlivspolitik


Sådan bekæmper du dræbersnegle

I nyere tid er den lysebrune iberiske skovsnegl blevet udråbt til en af køkkenhavens største fjender. Og det er bestemt ikke uden god grund.

Dræbersneglen, som vi også kalder den, æder sig lystigt igennem køkkenhaven, hvis den uforstyrret får lov. Og det var jo på ingen måde meningen, at de skønne afgrøder skulle ende som føde for sådan en slimet størrelse.

Dræbersneglene har rigtig god appetit på salat, men de æder også gerne mange andre planter – foruden hinanden. Og så er de rigtig gode til at formere sig – og det med lynets hast. Hver enkelt snegl kan lægge 400 æg i løbet af en sæson.

De nye snegle er kønsmodne allerede efter fem til seks uger. Og da sneglene desværre ikke har mange naturlige fjender på vores breddegrader, er det nødvendigt at være ekstra opmærksom. Derfor bør du fjerne dem, så snart du ser skyggen af dem.

Gennem årene har folk udviklet mere eller mindre fantasifulde sneglefælder, men lettest er det blot at klippe dem med saksen som her. Så er den snegl uskadeliggjort. Hvis du går på forebyggende jagt efter sneglene i din have, så finder du dem typisk, hvor der er lidt sager at putte sig under.

Sådan en træstump som denne er et fint gemmested for den husløse snegl. Og igen er det resolut og målrettet handling fra din side, der er afgørende. Det er også muligt at tage sneglene i opløbet.

I dette tilfælde kan du bruge sneglegiften Ferramol. Læg giftkornene med cirka ti centimeters mellemrum der, hvor du ikke ønsker sneglene. Når sneglene æder giften, ødelægges deres evne til at optage kalcium.

I løbet af kort tid vil sneglen søge skjul, og derefter vil den dø. Ferramol er godkendt til økologisk havebrug og er ikke skadelig for hverken pindsvin, hunde, katte eller fugle.

Relaterede artikler

 • FUGTER OG BÆR: Slip for efterårets hvepseplage

  FUGTER OG BÆR: Slip for efterårets hvepseplage

  09/11 VIDEO: I sensommeren og efteråret kan hvepse blive et reelt skadedyr og udvikle sig til et problem i haven. Hvepseboerne går nemlig i opløsning på dette tidspunkt, og så søger hvepsene efter sukker alle steder – også i frugter ...

 • FUGTER OG BÆR: Undgår vilde dyr i frugthaven

  FUGTER OG BÆR: Undgår vilde dyr i frugthaven

  08/11 VIDEO: Mange haveejere får jævnlig besøg af både harer og rådyr. Og selv om dyrene kan se nok så søde ud, kan de forvolde stor skade i haven.

 • ØKOLOGISK HAVE: Når økohaven bliver invaderet af larver

  ØKOLOGISK HAVE: Når økohaven bliver invaderet af larver

  04/10 VIDEO: De opstammede stikkelsbærbuske i køkkenhaven har fået uventede – og uvelkomne – gæster. En hel gren er pludselig ganske nøgen at se på, og synderne er allerede i gang med de næste grene.

 • ØKOLOGISK HAVE: Dæk af for gulerodsfluen

  ØKOLOGISK HAVE: Dæk af for gulerodsfluen

  04/10 VIDEO: Gulerødder er altid svære at dyrke i haven, hvis man skal undgå orm i rødderne. Orm er gulerodsfluernes larver. Gulerodsfluen er en trussel to til tre gange i løbet af vækstsæsonen. Første gang i maj-juni måned og igen ...

 • KØKKENHAVE:Slip af med laver i køkkenhaven

  KØKKENHAVE:Slip af med laver i køkkenhaven

  22/09 VIDEO: Fine ser de ud. De hvide kålsommerfugle. Men inden de hvide vinger folder sig ud, har de smukke dyr gennemgået forvandlingen fra larve til puppe for til sidst at blive flyvende. Og det er i den tidlige larvefase, vi ...

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Teak stole med læder sæder, lak eller olie

Hej forumHar brug for hjælp til at liste ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os