Cookie- og privatlivspolitik


Slip for jordlopper i køkkenhaven

Mette har i løbet af vækstsæsonen sørget for hele tiden at så forskellige typer salat, så hun løbende har kunnet høste friske blade til maden.

For kort tid siden såede hun således både almindelig hovedsalat og rucola, som nu skulle være klar til udplantning. Både den almindelige salat og rucolaen stillede Mette under hækken, mens de skulle spire.

Begge dele skal nemlig have det lidt koldt i den fase. Men da hun hentede bakkerne frem til salatbedet, var rucolaen i en sørgelig forfatning. Den har haft ubudne gæster. Det er jordlopper, der har været på spil. De har ganske enkelt spist de spæde rucolaspirer, mens salaten stadig har det fint.

Mette gætter på, at rucolaen har været lidt tør undervejs i spiringsprocessen. Det kan jordlopperne nemlig godt lide. Jordlopper holder desuden mere af rucola end af almindelig salat, da rucola hører til kålfamilien.

Jordloppen er en slags bladbille, der er 2-3 mm lang og er helt almindelig, hvor der dyrkes såkaldte korsblomstrede afgrøder. Det er for eksempel radiser, majroer og alle former for kål.

Lopperne æder bladene på afgrøderne og efterlader sig små huller som her.Hvis du vil forebygge et besøg af jordlopper i køkkenhaven, skal du sørge for, at jorden omkring loppernes livretter holdes fugtig.

Enten ved at vande med vand eller ved at dække jorden med fx græs eller honningurt som her for at dæmpe fordampningen. I dette tilfælde er der ikke meget at gøre. Rucolaen var ikke kommet nok i gang, så der er ikke noget at redde.

Relaterede artikler

 • FUGTER OG BÆR: Slip for efterårets hvepseplage

  FUGTER OG BÆR: Slip for efterårets hvepseplage

  09/11 VIDEO: I sensommeren og efteråret kan hvepse blive et reelt skadedyr og udvikle sig til et problem i haven. Hvepseboerne går nemlig i opløsning på dette tidspunkt, og så søger hvepsene efter sukker alle steder – også i frugter ...

 • FUGTER OG BÆR: Undgår vilde dyr i frugthaven

  FUGTER OG BÆR: Undgår vilde dyr i frugthaven

  08/11 VIDEO: Mange haveejere får jævnlig besøg af både harer og rådyr. Og selv om dyrene kan se nok så søde ud, kan de forvolde stor skade i haven.

 • ØKOLOGISK HAVE: Når økohaven bliver invaderet af larver

  ØKOLOGISK HAVE: Når økohaven bliver invaderet af larver

  04/10 VIDEO: De opstammede stikkelsbærbuske i køkkenhaven har fået uventede – og uvelkomne – gæster. En hel gren er pludselig ganske nøgen at se på, og synderne er allerede i gang med de næste grene.

 • ØKOLOGISK HAVE: Dæk af for gulerodsfluen

  ØKOLOGISK HAVE: Dæk af for gulerodsfluen

  04/10 VIDEO: Gulerødder er altid svære at dyrke i haven, hvis man skal undgå orm i rødderne. Orm er gulerodsfluernes larver. Gulerodsfluen er en trussel to til tre gange i løbet af vækstsæsonen. Første gang i maj-juni måned og igen ...

 • KØKKENHAVE:Slip af med laver i køkkenhaven

  KØKKENHAVE:Slip af med laver i køkkenhaven

  22/09 VIDEO: Fine ser de ud. De hvide kålsommerfugle. Men inden de hvide vinger folder sig ud, har de smukke dyr gennemgået forvandlingen fra larve til puppe for til sidst at blive flyvende. Og det er i den tidlige larvefase, vi ...

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os