Cookie- og privatlivspolitik


Hæng krukkerne op på væggen

Har du begrænset med plads til dine krukker – eller vil du bare udnytte en kedelig væg – så er der god hjælp at hente her. Stativet her er en såkaldt lodret have. For at sætte det op skal du bruge en boremaskine og nogle beslag, som følger med, når man køber den lodrette have.

Find ud af, hvor på væggen du ønsker din lodrette have – og markér det på væggen. Dernæst borer du huller til de medfølgende beslag, så du kan skrue dem fast på væggen. Når beslagene er fastmonteret på væggen, er det meget enkelt at sætte stativet fast.

Du skal blot ramme hullerne i beslagene, og så går monteringen næsten glidende. Nu er stativet på plads – så skal de enkelte potter blot hænges op. Her er det krydderurterne, der skal have plads i den lodrette have.

Potten skal passe nogenlunde i størrelse, så det er en god idé at tjekke først, hvis du vil plante om. For at sikre at der er plads nok til at hænge potterne op på det lodrette stativ, planter Karina krydderurterne, så de er placeret primært i den ene side af potterne.

For når potterne skal gribe fast i stativet, kommer de til at stå med en vis hældning udad. Selve monteringen er helt enkel. Potten skal nærmest hægtes på – først fra oven og dernæst forneden.

Så mangler potterne bare lidt vand. Og så er den lodrette krydderhave faktisk klar til brug. Værsgod at nippe – og velbekomme.

Relaterede artikler

 • KRUKKER: Lav en lille sød vandkrukkehave

  KRUKKER: Lav en lille sød vandkrukkehave

  06/10 VIDEO: På denne solplet midt i haven har Karina tidligere haft en lille vand-krukkehave. Nu skal den genetableres. Hun har på forhånd haft gravet en stor murerbalje ned i jorden. Baljen skal fungere som bassin.

 • KRUKKER: Sådan anlægger du en enkelt og smuk krukkehave

  KRUKKER: Sådan anlægger du en enkelt og smuk krukkehave

  05/10 VIDEO: Når du skal anlægge en krukkehave med flere krukker samlet på et sted, så prøv at se dig omkring derhjemme, om du har nogle ting, du kan bruge til at skabe forskellige niveauer i krukkehaven. Karina har for eksempel ...

 • KRUKKER: Kom nemt i gang med krukkehaven

  KRUKKER: Kom nemt i gang med krukkehaven

  05/10 VIDEO: Drømmer du om at skabe en lille oase med krukker et sted i haven, er det let at komme i gang. Du har sikkert allerede en del forskellige krukker eller andre beholdere stående derhjemme, og måske står der også en gammel ...

 • STAUDER: Flotte krukker med stauder

  STAUDER: Flotte krukker med stauder

  21/09 VIDEO: Er du vild med stauder, behøver du ikke kun begrænse dig til et par af bedene i din have. Stauder kan også have et fint og godt liv i en krukke i haven eller på altanen.

 • Lav dine egne flotte krukker i gasbeton

  Lav dine egne flotte krukker i gasbeton

  11/2016 Det kan være svært at finde krukker, der passer i stil og størrelse. Heldigvis kan du nemt lave dine egne frostsikre krukker af gasbeton. Se her hvordan!

  Sværhedsgrad 2/4

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os