Cookie- og privatlivspolitik


Sådan anlægger du en enkelt og smuk krukkehave

Når du skal anlægge en krukkehave med flere krukker samlet på et sted, så prøv at se dig omkring derhjemme, om du har nogle ting, du kan bruge til at skabe forskellige niveauer i krukkehaven. Karina har for eksempel denne havebænk af ældre dato, som hun ofte bruger i sine krukke-arrangementer. Dertil kommer nogle gamle, klunsede trækasser, som får nyt liv som podie og forhøjninger for forskellige krukker. Det handler om at skabe gode blikfang – og nærmest indrette krukkehjørnet, som var det et lille bed i haven, hvor øjet kan få lov at gå på opdagelse.

Hun placerer først de større krukker. Dernæst beslutter hun løbende, hvilke planter der får endelig plads i de forskellige krukker, mens hun løbende vurderer krukkehavens udtryk.

De mange kasser og små opsatser giver mange muligheder. Og med et par udtjente bradepander som bund er det lettere at holde små krukker med vand. Karina har både valgt klassiske sommerblomster, men også en stor duftgeranium, der fylder godt og grønt mod glasvæggen til udestuen.

Både hulrum og små reposer udnyttes. Jo tættere og mere harmonisk krukkerne står samlet, jo mere frodigt, men stadig roligt bliver også helhedsudtrykket. Også en almindelig sort plasticspand kan bruges i opstillingen.

Her får den i første omgang Dr. Ingrid-pelargonierne op i højden. Men det fortryder hun alligevel – og så kommer den væk igen. Det er en løbende proces at få det til at se godt ud. Til gengæld går et par tomme plastpotter fra planteskolen til den anden pelargonie, som efterhånden er forsvundet.

Tager du to styk oven i hinanden, er de ganske stabile, og så kan de sagtens bruges til at hæve en potte. Der er også stadig plads til et par lobelier. Og et par enkelte potter får lidt potteskår på toppen. Dels pynter det, dels hindrer det, at vandet fordamper for hurtigt.Og selvfølgelig den fine krukke med håndtag.

Der mangler ikke meget nu, før Karina er tilfreds. Men lidt pynt i den hule kasse skader ikke. Og så får et par af de mindste potter en dekorativ plads her. For at ramme bænken ind får den sidste grønne plante en plads for enden på græsset.Og så skal alle krukkerne selvfølgelig have en god gang vand med kanden.

Resultatet er både fint og frodigt. Karinas krukkehave er både gammeldags, romantisk og rustik på én gang.

Relaterede artikler

 • KRUKKER: Hæng krukkerne op på væggen

  KRUKKER: Hæng krukkerne op på væggen

  06/10 VIDEO: Har du begrænset med plads til dine krukker – eller vil du bare udnytte en kedelig væg – så er der god hjælp at hente her. Stativet her er en såkaldt lodret have. For at sætte det op skal du bruge en boremaskine og ...

 • KRUKKER: Lav en lille sød vandkrukkehave

  KRUKKER: Lav en lille sød vandkrukkehave

  06/10 VIDEO: På denne solplet midt i haven har Karina tidligere haft en lille vand-krukkehave. Nu skal den genetableres. Hun har på forhånd haft gravet en stor murerbalje ned i jorden. Baljen skal fungere som bassin.

 • KRUKKER: Kom nemt i gang med krukkehaven

  KRUKKER: Kom nemt i gang med krukkehaven

  05/10 VIDEO: Drømmer du om at skabe en lille oase med krukker et sted i haven, er det let at komme i gang. Du har sikkert allerede en del forskellige krukker eller andre beholdere stående derhjemme, og måske står der også en gammel ...

 • STAUDER: Flotte krukker med stauder

  STAUDER: Flotte krukker med stauder

  21/09 VIDEO: Er du vild med stauder, behøver du ikke kun begrænse dig til et par af bedene i din have. Stauder kan også have et fint og godt liv i en krukke i haven eller på altanen.

 • Lav dine egne flotte krukker i gasbeton

  Lav dine egne flotte krukker i gasbeton

  11/2016 Det kan være svært at finde krukker, der passer i stil og størrelse. Heldigvis kan du nemt lave dine egne frostsikre krukker af gasbeton. Se her hvordan!

  Sværhedsgrad 2/4

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os