Cookie- og privatlivspolitik


Nem og sikker forspiring

Blandt de mange forskellige forspirings-systemer, der findes i handlen, foretrækker Jane disse såkaldte roottrainers – eller rodtrænere, om man vil.

De består af pottebakker, man selv samler. En ramme, de kan stå i, og et låg, der både kan fungere som bund og top, der kan hjælpe med at holde på fugtigheden. Roottrainers fås i forskellige størrelser – afhængigt af hvor lange rødderne bliver.

Planter, der får en længere pælerod, som fx valmuer, har bedst af en dyb potte. Mens småting, der relativt hurtigt skal plantes ud, kun har brug for en lav model. Roottrainers har huller i bunden af potterne. Selve ”træningen” består i, at når rødderne når bunden, vil de svides af luften.

På den måde undgår man, at der opstår det, man kalder rodsnøre, hvor rødderne så at sige kravler rundt og rundt i bunden af potten.Rodsnøre kan gøre det vanskeligere for den lille plante at få ordentligt rodfæste, når den senere bliver plantet ud haven.

Når rødderne svides af, når de når bunden, vil roottraineren desuden medvirke til, at planten får et mere kompakt rodsystem, som er bedre til at holde sammen på jorden i potten, end hvis rødderne blot søgte ned og drejede rundt i bunden af potten.

Også rillerne langs roottrainernes potter bidrager til det mere kompakte rodsystem, da rødderne lægger sig langs med rillerne i stedet for at søge direkte mod bunden. Disse forspiringspotter gør det let at følge, hvor langt planterne er i udviklingen.

Det er også nemt at åbne potterne, så du kan få planten ud – uden at ødelægge rødderne. De små planter får dermed et forspring sammenlignet med andre planter, hvor rodnettet tager skade, når de skal ud af forspiringspotterne.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os