Cookie- og privatlivspolitik


Skitse

Når Jane planlægger et bed, tegner hun altid en skitse først. Det giver det fornødne overblik over, hvor mange planter hun skal bruge, og hun får allerede ved skrivebordet en fornemmelse af, hvordan de enkelte planter skal placeres i bedet.

Først tegner hun bedet op, så størrelsesforholdet passer i proportionerne. Her er bedet rektangulært i formen og måler cirka 5 gange 2½ meter.Hun placerer buskene først. De er de største, og så er rammerne på plads.

Cirklerne, der markerer de enkelte buske, skraverer hun.Til inspiration og idé-udvikling konsulterer hun gerne forskellige opslagsværker eller blade, hun har liggende. Denne bog giver fx nogle ideer inddelt efter farver.

Jane foretrækker altid at designe sine bede, så de passer tone i tone – sæson for sæson, vel at mærke.Der er nemlig intet i vejen for, at farveholdningen skifter i bedet, når sæsonerne skifter.

Blot de enkelte planter matcher hinanden i den periode, hvor planterne hver især blomstrer. Så det kan godt betale sig at tage højde for blomstringstiderne, når man forsøger at sammensætte planterne, så blomstringen varer længst muligt.

I al fald hvis du gerne vil have mange forskellige planter at vælge imellem.Jane har nu besluttet, hvilket blomstrende bunddække af stauder hun vil have i bedet. Så nu kan hun også placere dem blandt buskene. Og her kommer paletten af farver i brug.

Farvetonen i bedet er blåviolet og hvidt med strejf af gult – og farverne vil changere med årstidernes skiften.Nu er størrelsesforholdene nogenlunde på plads, og hun kan begynde at vurdere, hvor mange stauder hun skal have af hver slags.

Med sine mange års erfaring i at arbejde med planter går det let for Jane. Har du ingen idé om, hvor meget plads du skal beregne til hver plante, kan du altid få hjælp på planteskolen med den slags oplysninger.

Et antal mellem 5 og 9 pr. m2, afhængigt af de enkelte planters størrelse, går man sjældent fejl af. Nederst på skitsen markerer hun til sidst, hvilke farver der svarer til de specifikke stauder. Og så er skitsen klar.

Alle tanker er på papiret, og det er let at gå videre – både på indkøb efter planter og i gang med selve anlæggelsen af bedet.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os