Cookie- og privatlivspolitik


Læg en vandingstank inden i krukke

Skal du tilplante en ny krukke, kan du på forhånd lette den fremtidige vanding med en vandingstank.

Denne model virker ved såkaldt kapillærvanding. Først skal du selvfølgelig sørge for, at du har en god, opvandet pottemuld til rådighed til selve tilplantningen. Og så skal vandingstanken samles. Det er ganske let, følg blot den medfølgende instruktion. I midten er et hul. Det fylder du op med jord, som du presser let til.

Denne jord vil fremover sørge for at suge det vand op, som planten har brug for. Fyld så krukkebunden med potteskår, lecasten eller andet til dræn – og tjek også, at krukken har et drænhul. Placér så vandingstanken i bunden af krukken.

Så fylder du krukken op med pottemulden og sikrer dig, at jorden slutter tæt om vandingstanken. Dernæst kan du placere de planter, du vil have i krukken. Her i krukken skal der være flere planter, så Karina sørger for, at påfyldningsrøret er let at komme til.

Der er nemlig her, hun i fremtiden skal fylde vand på tanken. Er røret for langt, kan du afkorte det. Er det for kort, kan du hæve tanken med noget drænmateriale. Når røret passer i højden – og det er placeret hensigtsmæssigt – kan du plante resten af krukken til.

Som tommelfingerregel bør der ikke være mere end 15 cm mellem oversiden af vandingstanken og planternes rødder, hvis du vil være sikker på, at planterne får tilstrækkeligt vand.

Vandingstankene fås i forskellige størrelser, og jo større tank du kan få plads til i krukken, jo lettere bliver det for dig at passe den med vand fremover. Vær blot opmærksom på, at der skal være plads til planternes rødder i krukken.

Relaterede artikler

 • KRUKKER: Brug den bedste jord til krukker og potter

  KRUKKER: Brug den bedste jord til krukker og potter

  06/10 VIDEO: Når du skal tilplante dine krukker, skal du se dig godt for, inden du putter jorden ned i potten. Der er nemlig stor forskel på, hvordan dine planter vil trives i de forskellige jordtyper, der er i handlen. Det meste af ...

 • KRUKKER: Vælg de rigtige krukker og potter

  KRUKKER: Vælg de rigtige krukker og potter

  06/10 VIDEO: En krukkehave kan du etablere af næsten en hvilken som helst beholder, der kan rumme jord, tåle vand, og som har dræn, så planten ikke drukner, og jorden ikke bliver sur. Og både byggemarkeder, havecentre og ...

 • KRUKKER: Plant grøntsager i krukker

  KRUKKER: Plant grøntsager i krukker

  06/10 VIDEO: En krukkehave kan sagtens rumme spiselige sager. Og en af Karinas favoritter i den kategori er stangbønner. Hun har allerede forspiret nogle bønneplanter, så nu skal krukken bare gøres klar til denne sæson.

 • KRUKKER: Når krukken bliver for lille

  KRUKKER: Når krukken bliver for lille

  06/10 VIDEO: Denne lille stedsegrønne myrtegedeblad har det skidt. Den har stået i potten i flere år, og nu vil Karina skifte den ud med en nyindkøbt hawaiiblomst. Men bare det at få den ud af potten er noget af en udfordring. Og da ...

 • KRUKKER: Beskyt krukker mod træk og blæst

  KRUKKER: Beskyt krukker mod træk og blæst

  05/10 VIDEO: En god frisk vind kan være ganske fatal for dine krukker. Vælg derfor nogle tunge og solide af slagsen, hvis de skal stå et udsat og lidt vindomsust sted. Høje og lette krukker vælter nemlig nemt, mens der skal ...

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os