Cookie- og privatlivspolitik


Når krukken bliver for lille

Denne lille stedsegrønne myrtegedeblad har det skidt. Den har stået i potten i flere år, og nu vil Karina skifte den ud med en nyindkøbt hawaiiblomst. Men bare det at få den ud af potten er noget af en udfordring. Og da den endelig løsner sig, er det tydeligt, hvorfor den har set så ussel ud.

Den har ganske enkelt manglet plads! Rødderne er fuldstændigt snøret sammen, og den stakkels plante råber på større forhold. Karina vil forsøge at redde den. Hun har fundet en gammel trækasse, som nu skal tjene som vært for den lille stedsegrønne. Men først skal planten hjælpes af med sin rodsnøre.

Karina bruger en gammel køkkenkniv til at få hul på den tætte rodmasse. Det er noget af et pillearbejde at befri planten – selv de potteskår og småsten, der har ligget i bunden af krukken, er fuldstændig dækket af rødderne.

Nu er det værste rodsnøre skåret væk. Og planten får lov at trække i en spand vand. Det er ikke småting, der er fjernet fra rødderne. Så planten får også lidt vand fra oven, så de overskårne rødder kan suge godt til sig. Imens gør Karina trækassen klar til beplantningen.

Brædderne i bunden sidder ikke tæt, så kassen skal først og fremmest fores indvendig med noget plastic, så vandet ikke fosser ud fremover. Potteskår og småsten kommer også i brug til at holde på foringen – og for at sikre dræn. Og enkelte små plastpotter hjælper også med at fylde den store kasse op.

Så skal busken bare plantes godt i den opfugtede pottemuld. Og Karina klipper planten godt tilbage, så den atter får en god facon og kan buske sig med nye flotte skud.

En god måneds tid senere har den atter gang i nyvæksten. Myrtegedebladbusken har kvitteret flot for omplatningen og den ekstra plads, og nu ser den fin og grøn ud, præcis som den bør.

Relaterede artikler

 • KRUKKER: Læg en vandingstank inden i krukke

  KRUKKER: Læg en vandingstank inden i krukke

  06/10 VIDEO: Skal du tilplante en ny krukke, kan du på forhånd lette den fremtidige vanding med en vandingstank.

 • KRUKKER: Brug den bedste jord til krukker og potter

  KRUKKER: Brug den bedste jord til krukker og potter

  06/10 VIDEO: Når du skal tilplante dine krukker, skal du se dig godt for, inden du putter jorden ned i potten. Der er nemlig stor forskel på, hvordan dine planter vil trives i de forskellige jordtyper, der er i handlen. Det meste af ...

 • KRUKKER: Vælg de rigtige krukker og potter

  KRUKKER: Vælg de rigtige krukker og potter

  06/10 VIDEO: En krukkehave kan du etablere af næsten en hvilken som helst beholder, der kan rumme jord, tåle vand, og som har dræn, så planten ikke drukner, og jorden ikke bliver sur. Og både byggemarkeder, havecentre og ...

 • KRUKKER: Plant grøntsager i krukker

  KRUKKER: Plant grøntsager i krukker

  06/10 VIDEO: En krukkehave kan sagtens rumme spiselige sager. Og en af Karinas favoritter i den kategori er stangbønner. Hun har allerede forspiret nogle bønneplanter, så nu skal krukken bare gøres klar til denne sæson.

 • KRUKKER: Beskyt krukker mod træk og blæst

  KRUKKER: Beskyt krukker mod træk og blæst

  05/10 VIDEO: En god frisk vind kan være ganske fatal for dine krukker. Vælg derfor nogle tunge og solide af slagsen, hvis de skal stå et udsat og lidt vindomsust sted. Høje og lette krukker vælter nemlig nemt, mens der skal ...

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os