Cookie- og privatlivspolitik


Nem vanding af potter med drypvanding

Karinas krydderurtehave er kommet op på væggen til skuret. Her hænger krukkerne fint. Men når hun skal vande krukkerne, er det lidt besværligt, især når hun skal op i højden med vandkanden. Det findes der dog råd for.

Hun vil installere et drypvandingssystem i de små krukker, så vandingen bliver lettere at håndtere. Den store dunk skal fungere som vandtank. I nederste hjørne har Karina boret et lille hul, hvor hun monterer slangen, der skal lede vandet hen til de enkelte krukker.

De små slangestykker skubber hun ned over de små kegleformede spyd, der senere skal stikkes i pottejorden. I den anden ende af det lille slangestykke monterer hun et lille hult T-stykke.

Så skal beholderen fyldes op med vand, så den kan bruges som skjult vandreservoir for den hængende have. Den fyldte beholder placerer Karina indenfor i skuret på en lille hylde. Og slangen fører hun ud til krukkerne på den anden side. Vandet løber allerede lystigt.

Så Karina skynder sig at stoppe vandet midlertidigt med en grip, så det hele ikke løber ud, inden drypvandingssystemet er færdigmonteret. Og så skal slangen fra vandbeholderen forbindes til hver enkelt krukke i den lodrette krukkehave.

Hun begynder fra oven, da faldet er vigtigt for, at vandet løber hen, hvor det skal. Slangen klipper hun til, så den nøjagtigt når hen til den første krukke. Her skubber hun enden af slangen ind over det lille T-stykke, der er monteret i toppen af det kegleformede spyd, der er stukket ned i krukkens jord.

Hun slækker på grippen et øjeblik, blot for at tjekke, at vandet stadig løber godt – og systemet virker efter hensigten. Og sådan fortsætter hun krukke for krukke. På hvert spyd er det muligt at dosere dryphastigheden.

En indstilling på styrke 1 svarer til en vandmængde på cirka 1,5 cl i døgnet – og styrke 11 giver helt op til 1,5 liter på den samme tid. Det er altså muligt at tage højde for, hvor tørstig den enkelte plante er. Så er drypvandingen efterhånden på plads.

Det er en god idé at tjekke krukkerne de næste par dage for at se, om der eventuelt er behov for at finjustere doseringen. Og så skal hun naturligvis huske at fylde vandbeholderen op på den anden side af væggen, når den er ved at være tom.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os