Cookie- og privatlivspolitik


Plant grøntsager i krukker

En krukkehave kan sagtens rumme spiselige sager. Og en af Karinas favoritter i den kategori er stangbønner. Hun har allerede forspiret nogle bønneplanter, så nu skal krukken bare gøres klar til denne sæson.

Stangbønnerne skal have et stativ at klatre op ad. Det vil hun flette af opblødt pil. Bønnerne vil i løbet af sæsonen kravle godt op i højden, så Karina sørger for, at der er god længde på stativet.

Øverst binder hun stativet sammen med en snor, så pilekvistene bliver, hvor de skal. Først helt oppe i toppen, dernæst fæstner hun kvistene, hvor de er trukket ned over modsatte kvist, så de danner en bue.

Så får pile-stativet en ring rundt om de grene, der danner stativet. Det gør man ved at sno pilekvisten rundt. Og så er det plantetid for de forspirede bønner, der er allerede er temmelig lange.

Nu skal bønneplanterne have lidt hjælp til at kravle videre op ad pilen. Det får de med en lille snor omkring hver af planterne rundt i krukken. Så skal krukken blot vandes godt igennem – og Karina sikrer sig, at jorden er trykket godt til omkring planterne.

En måned senere har Karina flettet yderligere et par ringe omkring stativet – og bønnerne har efterhånden fået godt fat og klatrer fint opad. I stedet for snoren har Karina fået fat i en mere usynlig ståltråd, så hun piller snorene af og vikler ståltråden omkring som erstatning.

Så løber stativet i al fald ingen steder, og alle små afstikkere er godt sikret. Som ekstra dekoration hænger Karina en lille kæde med forskellige hulsten – og en enkelt østersskal – ind i midten af bønnekrukken.

To-tre måneder efter at du har sået dine frø, kan du begynde at høste dine egne bønner Her er nogle af dem allerede vokset så godt til, at de skal have en ekstra snor for at holde sig oprejst – og selvfølgelig en gang vand. Og sådan skal krukken blot vedligeholdes lidt resten af sæsonen.

Relaterede artikler

 • KRUKKER: Læg en vandingstank inden i krukke

  KRUKKER: Læg en vandingstank inden i krukke

  06/10 VIDEO: Skal du tilplante en ny krukke, kan du på forhånd lette den fremtidige vanding med en vandingstank.

 • KRUKKER: Brug den bedste jord til krukker og potter

  KRUKKER: Brug den bedste jord til krukker og potter

  06/10 VIDEO: Når du skal tilplante dine krukker, skal du se dig godt for, inden du putter jorden ned i potten. Der er nemlig stor forskel på, hvordan dine planter vil trives i de forskellige jordtyper, der er i handlen. Det meste af ...

 • KRUKKER: Vælg de rigtige krukker og potter

  KRUKKER: Vælg de rigtige krukker og potter

  06/10 VIDEO: En krukkehave kan du etablere af næsten en hvilken som helst beholder, der kan rumme jord, tåle vand, og som har dræn, så planten ikke drukner, og jorden ikke bliver sur. Og både byggemarkeder, havecentre og ...

 • KRUKKER: Når krukken bliver for lille

  KRUKKER: Når krukken bliver for lille

  06/10 VIDEO: Denne lille stedsegrønne myrtegedeblad har det skidt. Den har stået i potten i flere år, og nu vil Karina skifte den ud med en nyindkøbt hawaiiblomst. Men bare det at få den ud af potten er noget af en udfordring. Og da ...

 • KRUKKER: Beskyt krukker mod træk og blæst

  KRUKKER: Beskyt krukker mod træk og blæst

  05/10 VIDEO: En god frisk vind kan være ganske fatal for dine krukker. Vælg derfor nogle tunge og solide af slagsen, hvis de skal stå et udsat og lidt vindomsust sted. Høje og lette krukker vælter nemlig nemt, mens der skal ...

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Utæt emhætte motor monteret på tag

Hej gør det selv,  huset har monteret en ...

Rulning af linoleumsgulv

Ved lægning af linoleumsgulv (ikke click, men ...

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os