Cookie- og privatlivspolitik


Red planter med frostskader

Det er svært at se, hvad denne visne pind af en plante var engang … Men for blot et år siden, da den var ny-indkøbt, så den sådan ud. Planten har stået uden at få vand i et uopvarmet skur i vinterens løb. Men det har alligevel været for koldt, så fuchsiaen er så at sige død af kulde.

På nuværende tidspunkt burde fuchsiaen have udviklet blade, som hortensian her ved siden af. Men den står blot med bare grene. Grenene er desuden tørre og sprøde og knækker let. Den tynde zinkkrukke har ikke slet ikke hjulpet med at isolere omkring plantens rødder.

Karina tjekker rødderne for at se, om der måske alligevel skulle være lidt liv gemt i planten. Og det ser ikke helt håbløst ud. Når hun skraber på rødderne, er de hvide, så med en ordentlig omgang førstehjælp kan det være, at fuchsiaen måske alligevel kan reddes.

Hun tømmer derfor krukken for det meste af jorden for at plante den nødlidende fuchsia på ny. Planten får i stedet ny jord i toppen, som Karina vander godt op. Hun runder af med at klippe planten ned. Alt det, der ser vissent og dødt ud, fjerner hun. Og så er der ikke meget mere, hun kan gøre i denne omgang.

Kun tiden vil vise, om fuchsiaen atter vil skyde. Det er ikke kun planterne, der kan tage skade af frosten. Disse terrakottakrukker har for eksempel stået ubeskyttet udenfor en vinter eller to. Og så sker dette. Krukkerne er nærmest gået i opløsning og smuldrer ganske let visse steder.

Terrakottakrukker har ikke godt af at stå ubeskyttet udenfor om vinteren. Enten skal de pakkes ind, eller også bør de tømmes og opmagasineres under et udhæng eller i al fald et lidt beskyttet sted. Men selv om krukkerne her ser sørgelige ud, har de nu stadig en vis nytteværdi.

Potteskårene er nemlig gode at bruge i bunden af andre krukker, når Karina fremover skal sikre et godt dræn. Så hun smadrer blot krukkerne yderligere. Så har hun godt med nye potteskår til fremtidige krukkeprojekter.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

fodlister

hej...jeg skal til at sætte fodlister opog ...

dampspær ved lem til skunk

Isolering af skunkrum med dampspærre. Hvad er ...

Mussesikring af anneks

Hej, jeg går og overvejer at bygge et lille ...

Maling af plastvinduer?

Hej :-) Vi har Primo plastvinduer i huset, ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os