Cookie- og privatlivspolitik


Beskyt roserne mod vinterkulden

Roserne fortsætter blomstringen lige så længe, efterårsvejret er mildt. Men så snart frosten kommer, er sæsonen slut.Inden frosten når at fryse jorden i haven, er det en god idé at vinterdække roserne. Det kan du gøre på flere måder.

Mette bruger gran. Men allerførst skal krukken i rosenbedet væk. Den skal op på trillebøren, for Mette vil have den under tag vinteren over. Hun placerer krukken i jorden i drivhuset. Har du ikke et drivhus, kan mindre gøre det.

Sæt krukken under et udhæng, i en carport eller lignende. Du kan eventuelt dække den med gran eller fiberdug på toppen og vikle bobleplast om selve krukken.

I rosenbedet gør Mette først roserne klar til grandækningen ved at skære nogle af roserne lidt tilbage. Enkelte roser har nemlig skudt lange grene i vejret i løbet af vækstsæsonen. Derfor klipper Mette grenene af, så hun ikke risikerer, at de knækker af i hård vintervind eller ved et tungt snedække.

Så flækker de lange skud i al fald ikke et uhensigtsmæssigt sted, og de ville alligevel skulle klippes ned til foråret. Nu stikker hun grangrenene ned omkring rosen. Grenene giver læ omkring rosen. De vil også fange den første sne, der vil lægge sig som en dyne og fungere som yderligere god isolering.

Gran beskytter roserne med 2-3 varmegrader. Afhængigt af hvor i landet man bor – og hvor kold vinteren bliver – kan grandækket være afgørende for, at roserne overlever i en hård vinter. Man kan også beskytte roserne ved at hyppe lidt jord op omkring rodhalsen i efteråret.

Efterfølgende kan man sprede et lag komposteret kogødning over bladene, der ligger på jorden. Det får bladene til at formulde hurtigere – og samtidig komposteres også eventuelle svampesygdomme, bladene måtte gemme på.

Relaterede artikler

Læs mere om

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Manglende spærfod ?

Hejjeg har et udhus i forlængelse af ...

Male bundventil

Hej.Jeg står i en situation, hvor jeg har en ...

Indendørs/udendørs skruer?

Vi skal igang med at bygge et skur. Det bliver ...

Montering af fodpaneler

HejJeg har efter jeg har læst denne ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os